Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kapitán Fridrich: Za celé MS jsme nepředvedli vůbec nic

Curych/Praha - Totální propadák. Tak lze zhodnotit účinkování českých florbalistů na mistrovství světa ve Švýcarsku. Po nečekané prohře s Lotyšskem je pokořili i Norové a český tým tak prožívá nejhorší období ve své historii. Kapitán Milan Fridrich je přesvědčen, že on i jeho spoluhráči nepředvedli za celý turnaj vůbec nic. "Neměli jsme se o co opřít. Nefungovala obrana, útok, přihrávky."

Češi začali suverénně, když rozstříleli Japonsko 21:1. Poté přišel zápas s USA, reprezentace zvítězila 13:4. S Lotyši však přišlo vystřízlivění. Florbalisté podlehli 4:5. I tak je čekalo čtvrtfinále, jenže přes Finy díky prohře 1:4 nepřešli. Hrálo se tak o 5. až 8. místo, jenže zcela nečekaně čeští florbalisté vyhořeli i tentokrát. Přestože v polovině hry vedli 3:1, nakonec si odnášejí porážku 4:5.

"Týmy, jako je Lotyšsko, Norsko... Ne, že bych chtěl shazovat jejich úroveň, ale věřil jsem, že náš tým umí předvádět mnohem lepší florbal. Za celý turnaj jsme nepředvedli vůbec nic. Když to srovnám se soustředěním, s tím, jak jsme hráli před necelým měsícem, kdy jsme byli také pod tlakem, hráli jsme úplně jinak. Kombinace, dobré zakončení, všechno. Tady jsme neměli vůbec nic," řekl magazínu Český florbal kapitán Milan Fridrich.

Před světovým šampionátem přitom říkal, že do Švýcarska jede nejlepší reprezentační tým. "Cítil jsem, že formu máme, ale někde v zápase s USA se to vytratilo. Najednou jsme se dostali do takové křeče. Byla tam řada zkažených přihrávek a střel a najednou forma odešla," uvedl.

Trochu překvapivě pak dodal, že už od začátku turnaje cítil, že "to není ono". "Je jasné, že se sešlo víc lidí, kteří neměli formu. Týmově jsme nebyli schopni podpořit to, abychom ji našli. Furt jsme hledali, kde se chytneme, ale žádný pořádný impuls nepřišel. Když to vypadalo, že se to může zvednout, znova jsme dostali facku. Hodně jsme podcenili psychiku týmu," zamyslel se Fridrich.

Před zápasem s Norskem kapitán reprezentace řekl, že motivací nároďáku je neudělat ostudu. "Ale přišlo mi, že tam nebylo úplně soustředění od všech. Chtěli jsme hrát více důrazněji, v půlce jsme vedli 3:1, mohli jsme přidat další góly a nepodařilo se to. Vypadalo to, že jsme psychicky v pohodě, ale asi úplně ne."

I přes letošní nezdar ale podle něj tým budoucnost má. Na světový šampionát ve Švédsku za dva roky se už bude chystat pod novým trenérem. Kandidáty jsou Radim Cepek s asistentem Zdeňkem Skružným či Radomír Mrázek s Danielem Foltou. "Nehodnotil bych to s horkou hlavou. Záleží, kdo bude trénovat. Někteří hráči z týmu budou pokračovat, přijdou noví." On sám nechce nic řešit dál. "Bude záležet, zda na to budu mít a budu se hodit do nové koncepce. Nechám tomu volný průběh. Je hrozné zklamání, že jsem se na něco půl roku připravoval, a úplně to přišlo vniveč."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články