Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kapcová má první hattrick na MS. Mám z něj obrovskou radost, zářila

Hattrickem pomohla útočnice Nela Kapcová k vítězství českých florbalistek ve čtvrtfinále mistrovství světa nad Polskem 10:4 a vyhoupla se na pozici nejproduktivnější hráčky týmu na turnaji. Devatenáctiletá opora FBC Ostrava si užívá skvělý premiérový velký turnaj v kariéře a těší se na boje o medaile. "Jsem fakt šťastná, že jsem dala hattrick. Je to moje první mistrovství světa a mám obrovskou radost, že jsem ho dala," řekla Kapcová, která si v národním týmu vylepšila bilanci už 30 bodů za 20 branek a deset asistencí ze 17 utkání.

Nela Kapcová v akci
zdroj: ČTK

Hattrick zaznamenala hned při prvním startu za reprezentaci letos 1. února v kvalifikaci v Madridu proti Španělsku (16:1) a ve třetím duelu tam proti Ukrajině (45:2) nastřílela dokonce šest branek. "Já už si to moc nepamatuju, tady je ten hattrick o hodně cennější," doplnila Kapcová, která si na turnaji vylepšila bilanci na pět branek a tři přihrávky ze čtyř duelů.

Proti Polsku svými góly v 10. a 12. minutě získala náskok 3:0 a třetí trefy se dočkala čtyři minuty před koncem, kdy upravila na 9:4. "Na hattrick jsem pomýšlela. Měla jsem tam ještě nějaké šance, snažila jsem se o něj a nakonec to tam padlo," řekla Kapcová.

Češky zvládly první třetinu čtvrtfinále dokonale a vedly po ní 5:0. "Chtěly jsme dát první gól, být hodně na balonku a nenechat jim žádný prostor. Ale druhá třetina se nám moc nepodařila, tam jsme jim ten prostor i šance daly. Ve třetí třetině jsme se zase do toho vrátily a ještě jsme tam nějaké góly přidaly," zhodnotila průběh utkání Kapcová.

Nepodařený výkon ve druhé dvacetiminutovce, který se vůbec nelíbil ani trenérovi Miroslavu Janovskému, byl podle ní výsledkem podcenění. "Vedly jsme v ní už 6:1 a řekly jsme si, to máme to v kapse. Polky se rozjely, takže jsme pak taky musely zabrat," doplnila Kapcová.

Do prvního útoku se k ní a Elišce Krupnové zařadila při zranění Denisy Ratajové stejně jako na konci minulého duelu s Norskem Martina Řepková. "Určitě je to změna, ale Řepa to s námi odehrála pěkně a také se jí dařilo," dodala Kapcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články