Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

K senzaci ve čtvrtfinále mistrovství světa nedošlo, o medaile si zahrají Finky a Švýcarky

Po 74 sekundách vedly 2:0, ale překvapení se nekonalo. Slovenské florbalistky podlehly ve čtvrtfinále šampionátu v Neuchatelu 6:8 Finsku. Pěti brankami zařídila vítězství vicemistryň světa Oona Kauppiová, čtyři góly Paulíny Hudákové naopak nestačily. Úlohu favoritek splnily i Švýcarky, které deklasovaly Lotyšky 10:4 a v sobotu budou hrát s vítězem pátečního utkání mezi Českem a Polskem.

Radost finských florbalistek
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slovenky, jež před dvěma roky na domácím MS v Bratislavě podlehly Finkám ve stejné fázi turnaje 2:6, ještě ve 42. minutě díky Michaele Šponiarové snížily na 5:6, ale Kauppiová odmítla drama dvěma trefami.

"Udělali jsme maximum. Holky podaly skvělý výkon, ale prohráli jsme. Hráli jsme na dvě formace, víc hrály zkušenější hráčky. Celý turnaj jsme se zlepšovali, aby to dnes byl náš vrchol," řekl český trenér slovenské reprezentace Michal Jedlička.

"Udělali jsme hloupé chyby, které Finky potrestaly. Měli jsme i dost šancí. Pramení to i z nezkušenosti hráček, co nemají v národním týmu odehráno tolik, aby do semifinále mohly postoupit," dodal český kouč.

Gerigová zazářila hattrickem

Švýcarkám zajistila mezi 3. a 8. minutou tříbrankový náskok hattrickem Isabelle Gerigová. Domácí tým vedl v čase 20:25 před téměř tisícovkou diváků už 6:0 a utkání už dohrál naprosto s přehledem.

V dostizích o nejlepší střelkyni historie šampionátů předstihla dánská útočnice Cecilia Di Nardová Švýcarku Corin Rüttimannovou. Díky pěti zásahům v duelu o 9. až 12. místo proti Singapuru (9:4) si polepšila na 47 branek, Rüttimannová má o jednu méně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články