Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorky přišly o finále v prodloužení, v boji o bronz vyzvou Švýcarky

České florbalistky prohrály v semifinále juniorského mistrovství světa v Lahti s domácím Finskem 2:3 v prodloužení, rozhodující gól vstřelila Milla Granlundová v 61. minutě. Svěřenkyně trenéra Tomáše Martiníka budou v neděli hrát o bronz se Švýcarskem, přímý přenos sledujte od 11:55 na ČT sport Plus.

 

Semifinále Česko – Finsko
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Skóre otevřela v polovině úvodní části Lucie Baldreichová, ale 20 sekund před koncem druhé části vyrovnala v přesilové hře po standardní situaci Elsa Holopainenová, která v 50. minutě druhým gólem také otočila skóre. V čase 52:13 sice vynutila nastavení Linda Fuchsová, ale v něm rozhodla duel Granlundová.

České reprezentantky tak nepřekonají ani nevyrovnají předloňský historický úspěch z Katovic, ale mohou zaútočit na zisk čtvrté medaile za sebou. V boji o bronz nastoupí proti Švýcarkám, které podlehly obhájkyním titulu Švédkám 3:4.

Celkově budou české juniorky usilovat na jedenáctém světovém šampionátu o šestou medaili. Bronz získaly v roce 2010 v Olomouci, 2014 v Polsku, 2018 v St. Gallenu a 2021 na odloženém šampionátu v Uppsale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články