Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Junioři situaci zvládli a po výhře nad Lotyši jsou v semifinále MS

Česká juniorská reprezentace zakončila skupinu jednoznačným vítězstvím nad Lotyšskem 12:2 a postoupila do semifinále mistrovství světa. Na šampionátu Češi obhajují zlaté medaile, soupeřem týmu budou Švédové.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal

Lotyši favoritovi odolávali v Městské hale Vodova do 8. minuty, kdy otevřel skóre Matěj Pěnička a hned za 22 sekund zvýšil Tomáš Hanák. Za tři minuty už po trefách Matyáše Bachmeiera a Matěje Havlase vedli domácí 4:0.

Vzápětí sice snížil v přesilové hře Jekabs Keišs, ale ve druhé třetině zvýšili Češi náskok díky Hanákově trefě a po další jeho šanci si při české početní výhodě srazil do vlastní branky balonek obránce Armand Savins.

V závěrečném dějství po gólu kapitána Filipa Formana využil přesilovku Matěj Čermák, pak zkorigoval stav na 2:8 Sandis Levalds. Češi ale ještě navýšili výhru. Další početní výhodu využil Petr Majer, potom dvěma brankami dovršil hattrick Pěnička a výsledek zpečetil pět sekund před koncem Vojtěch Klápa.

Devatenáctiletý Forman díky gólu a asistenci vyrovnal se 16 body český rekord juniorských šampionátů, o který se nyní dělí s Filipem Langerem. Forman v osmi duelech vstřelil pět gólů a na 11 přihrál, Langer má z devíti duelů na kontě 10 branek a šest asistencí.

"Nesleduji to. Právě jsem se to dozvěděl a je to pro mě novinka. Nebudu na to ale dál koukat. Hlavní je tým a pro ten já hraji," řekl Forman webu Českého florbalu. "Lotyši jsou hodně fyzičtí. Věděli jsme to a připravovali jsme se na to. Chtěli jsme je hlavně přehrát florbalem a ne s nimi zbytečně bojovat na mantinelech. Myslím si, že jsme to splnili do puntíku a výsledek mluví za vše," doplnila opora pražských Bohemians.

Je nám líto, video expirovalo.
Junioři si na domácím MS zahrají semifinále

ČR - Lotyško 12:2 (4:1, 2:0, 6:1)

Branky: 8., 55. a 59. Pěnička, 8. a 31. T. Hanák, 10. Bachmaier, 11. Havlas, 36. Savins vlastní, 43. F. Forman, 45. Matěj Čermák, 54. Majer, 60. Klápa - 12. Keišs, 48. Levalds.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články