Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Junioři nad Finy dlouho vedli, v poslední třetině ale odpadli a první zápas prohráli

První krok za obhajobou světového titulu českým juniorům nevyšel. Mladí florbalisté v zahajovacím duelu šampionátu opakovaně nad soupeři z Finska vedli, ve třetí třetině ale náskok ztratili a nakonec hlavnímu soupeři ve skupině podlehli 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví junioři prohráli na úvod MS s Finskem

Obhájci zlata ze šampionátu v kanadském Halifaxu z roku 2019 sice čtyřikrát vedli, ale Seveřané výsledek otočili třemi góly mezi 54. a 57. minutou. Další zápas čeká svěřence trenéra Jaroslava Berky ve čtvrtek od 18:30 proti Slovensku.

Český tým se v Městských halách Vodova před 1272 diváky ujal vedení v 7. minutě díky Adamu Hemerkovi, ale v čase 16:48 vyrovnal v přesilové hře při vyloučení Matěje Čermáka Waltteri Vesterinen. Domácím vrátil náskok 21 sekund před koncem úvodní části Petr Majer.

Ve 27. minutě smazal ztrátu Finů Jere Koistinen. Za 146 sekund vrátil českému výběru vedení Šimon Stránský a na vyrovnání Olivera Sillanpääho odpověděl trefou 15 sekund před koncem druhé části Matěj Pěnička.

V čase 53:45 ale zahájil obrat Jusso Ahola a výhru Finska zařídil dvěma góly Matti Minkkinen. Češi v power-play bez brankáře, ke které překvapivě sahali už i během zápasu za příznivého stavu, zdramatizovat závěr nedokázali.

ČR - Finsko 4:6 (2:1, 2:2, 0:3)

Branky: 7. Hemerka, 20. Majer, 29. Stránský, 40. Pěnička - 56. a 57. Minkkinen, 17. Vesterinen, 27. Koistinen, 39. Sillanpää, 54. Ahola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články