Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsme schopné konkurovat i severským státům, říká Billá před domácím MS

Praha – České florbalové reprezentantky se chystají na vrchol sezony a vlastně i celé dekády. Čeká je totiž domácí mistrovství světa, na kterém budou obhajovat bronzové medaile z posledního světového šampionátu, který se konal ve Švýcarsku. Pro obránkyni Denisu Billou to bude už šesté mistrovství. "Florbal je stále stejný, ale je to doma před rodinou, všemi známými. To jsme nikdy neměly, hodně se na to těším," říká.

Denisa Billá (vpravo), Josefina Eiremo a Zuzana Macurová
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Před českými florbalistkami stojí velká výzva. Na domácím mistrovství, které se koná v Brně a Ostravě, budou obhajovat bronz ze švýcarského St. Gallenu. "Tým je velice silný, je v něm dvanáct hráček, které už odehrály minulé mistrovství. Je to výzva k tomu, být ještě úspěšnější než minule," netají Billá ambice.

Češky potkají v základní skupině nelehkou trojici: Norsko, Lotyšsko a Švýcarsko. Billá v tom vidí výhodu. "Měly jsme štěstí v tom, že máme silnou skupinu a všechny tři zbývající týmy nesmíme podcenit. Nemáme jeden klíčový zápas ve skupině, ale všechny tři," ví hráčka pražského Herbadentu.

Nízké cíle si tým neklade. "Rády bychom postupovaly z prvního nebo druhého místa, abychom se vyhnuly dalšímu postupovému koši a šly rovnou do čtvrtfinále, kde bychom pravděpodobně mohly narazit na Dánsko nebo Německo," popisuje Billá ideální cestu k obhajobě medailí a případnému zisku ještě cennějšího kovu než v roce 2011.

Billá je v reprezentaci již deset let, sama tak může sledovat postupný vývoj. "Jsem v reprezentačním florbalovém týmu od roku 2003, a jak jím postupně procházím, je vidět, že je silnější, vyvíjí se, je rychlejší. Jsme daleko více konkurenceschopné severským státům."

České reprezentantky vstoupí do domácího turnaje 7. prosince zápasem proti Norsku v Brně, po odehrání základních skupin se mistrovství přesouvá 11. prosince do Ostravy. Zápasy bude vysílat program ČT sport a náš web.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články