Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Jistotu startu na příštím MS bude mít pouze pořadatel

Curych - Mezinárodní florbalová federace oznámila změnu systému mistrovství světa. Dosud se poražení čtvrtfinalisté utkávali ještě v zápasech o umístění, neboť pátý tým šampionátu postupoval přímo na další MS, další země pak hrály kontinentální kvalifikace. Nově bude mít jistou účast na turnaji jen pořadatel a o dalších patnáct míst se bude hrát v kvalifikaci. Příští MS uspořádá v roce 2014 Švédsko.

Florbal
zdroj: ČT24

Nové bude i rozdělení skupin na finálním turnaji podle světového žebříčku. První osmička bude hrát ve skupinách A a B, odkud postoupí nejlepší dva do čtvrtfinále. Celky ze třetích a čtvrtých míst budou hrát s prvními a druhými ze skupin C a D první kolo play-off o postup do čtvrtfinále.

Změna herního systému má za cíl omezit zápasy favoritů s úplnými outsidery v základních skupinách, které často končily debakly o patnáct i více branek. Například Česko na letošním jinak neúspěšném šampionátu deklasovalo Japonsko 21:1. Tímto způsobem se bude hrát už i ženské mistrovství světa, které bude v roce 2013 hostit Brno a Ostrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články