Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jendrišák: Hráli jsme dobře, být bez medaile mrzí

Riga – Útočník českých florbalistů Matěj Jendrišák, který si svou produktivitou vysloužil i místo v All Stars letošního mistrovství světa v Rize, litoval porážky 5:8 se Švýcarskem v duelu o bronz. Sedmadvacetiletého útočníka švédského Linköpingu konec turnaje bez cenného kovu mrzel o to více, že podle něj mužstvo předvedlo kvalitní výkony.

Matěj Jendrišák
zdroj: ČTK autor: Martin Flousek/Český florbal

"Mrzí to. Turnaj nám vyšel nad očekávání dobře. Předváděli jsme lepší florbal než v předchozích letech. Bohužel se projevily dvouleté výsledky a práce. Švýcaři byli ty dva roky lepší a rádoby štěstíčko se přiklonilo na jejich stranu," zhodnotil zápas Jendrišák, který byl s 11 body za osm branek a tři asistence nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji.

O medaili se rval jako lev. Za dva roky už chce rivaly porážet

Sám nejdříve v půlce zápasu v oslabení vyrovnal na 3:3 a pak po švýcarské odpovědi v 56. minutě v přesilovce ještě vykřesal naději snížením na 5:6. "Já věřil furt. Říkal jsem si: musíme to srovnat. Měli jsme šance, které jsme měli proměnit. Ke konci zápasu, jak čas ubíhá, prohrávající tým otevře hru a soustředí se na ofenzivu. Pak nám Švýcaři dokázali ty góly dát. Konec byl rozlítaný a my je nedokázali udržet na rozdíl jednoho gólu a pak to třeba při hře šest na pět dorovnat," prohlásil Jendrišák.

Je nám líto, video expirovalo.
Matěj Jendrišák si vysloužil místo v All Stars MS v Rize

Doufá, že za dva roky do mistrovství světa v Praze půjde český tým v takové formě, že bude mít větší šanci nejsilnější soupeře porážet. "Doufám, že si z tohoto šampionátu vezmeme hodně. Hlavně to, jak jsme pracovali v těžkých zápasech. A i to, kde to bylo těžké na koncentraci proti slabším soupeřům. Věřím, že teď budeme dva roky pracovat tak, jak bychom měli, a začneme hrát vyrovnaně nebo porážet týmy z top čtyřky. Ne, že to budeme honit na poslední chvíli," uvedl.

Podle Matěje Jendrišáka hraje český tým proti favoritům příliš opatrně:

"Vždycky byl problém, že jsme z nich byli podělaní a pokaždé se snažili hrát z obrany, až moc defenzivně. Měli bychom si začít víc věřit. I Finům jsme ve chvíli, kdy jsme přestali hrát zanďoura a začali hrát na balónku, byli vyrovnaným partnerem. Dneska nebyli Švýcaři lepší než my, florbal se dávno nehraje na defenzivu."

Na nebojácnou hru proti Švédům, Finům a Švýcarům podle něj musí tým navázat v zápasech Euro Floorball Tour. "Uvidíme následující rok dva, jestli budeme schopní hrát proti nim takhle konstantně, nebo sklouzneme zpátky k tomu, co jsme předváděli ty dva roky," zmínil Jendrišák období před šampionátem v Rize, kdy šel tým na EFT od porážky k porážce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih: Česko prohrálo se Švýcarskem v boji o bronz 5:8
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články