Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jarolímová: Musíme urvat bronz, i kdybychom měly padat na hubu

Ostrava – Dvěma góly ve druhé třetině smazala útočnice Anet Jarolímová ztrátu českého týmu v semifinále mistrovství světa proti Švédsku, ale mistryně světa výsledkem 9:2 znovu potvrdily svou aktuální suverenitu v ženském florbalu. Češky tak budou v neděli bojovat o obhajobu bronzu proti Švýcarsku a úspěšná střelkyně doufá, že domácí tým fanoušky potěší. "My chceme vyhrát. Musíme urvat bronz, i kdybychom měly padat na hubu," vzhlíží Jarolímová k nedělnímu utkání o třetí místo. Přímý přenos utkání sledujte zítra od 12:30 na ČT sport a našem webu.

Anet Jarolímová v utkání se Švédskem
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ve 25. minutě Jarolímová šťastně snížila a za 144 vteřin i vyrovnala. Švédky ale opět nastartovala trefa Moay Tschöpové, která ve 28. minutě upravila na 3:2 pro úřadující mistryně. "Já jsem u toho gólu na 2:3 byla, tam to prostě proletělo z půlky do branky. To se nám nesmí stávat proti žádnému soupeři a přitom to zase taková střela nebyla," litovala útočnice Herbadentu SJM Praha 11, že nestihla střelu zblokovat.

"Za stavu 2:2 jsme měly neuvěřitelnou šanci, kterou už nikdy mít nebudeme. Ještě před domácím publikem, tohleto přebít... Těžko se k tomu hledají slova, když je to pak nakonec takový debakl," mrzelo Jarolímovou, která mohla ještě za stavu 2:4 vykřesat naději. "Byla jsem blízko u brankářky. Zkusila jsem to, možná jsem to mohla dávat níž. Ale bohužel."

Anet Jarolímová: "Diváci byli opět fantastičtí. Dohnali nás k tomu, že jsme druhou třetiny začaly hrát pro ně. Daly jsme dva góly, bylo to 2:2. Hrály jsme pořád, nechtěly jsme vypustit ani jeden souboj, ale už to nešlo."

Češky se chtějí začít rychle soustředit na boj o bronz. "My si to musíme srovnat v hlavě, tohle byl zápas, kde jsme mohly jen obrovsky překvapit. Do půlky zápasu jsme obrovsky překvapily, ale bohužel se nehraje na půlku, ale celý zápas a zítra to je jiný zápas. Víme, že je chceme porazit, že je umíme porazit, tak prostě musíme padat na hubu, abychom bronz získaly," řekla bojovně Jarolímová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání MS ve florbale: Švédsko - Česko

Na Švédsko šel český tým kvůli porážce v základní skupině se Švýcarskem 1:2 a ukázalo se, že tato cesta je neprostupná. "Jsou hráčky jiného kalibru, my musíme trénovat dvakrát víc, abychom se jim rovnaly. Teď vidím, jak mrzí strašně moc porážka se Švýcarskem. Chyběl jeden gól," dodala Jarolímová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články