Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

I Chodov bude hrát o florbalové finále. Ostrava vzdorovala marně

I poslední semifinalista nejvyšší florbalové soutěže je znám. Chodov vyhrál šestý duel s FBC Ostrava 8:4, sérii ovládl poměrem 4:2 na zápasy a bude hrát o finále. Pět bodů zaznamenal v utkání Marek Matějčík. Chodov doplnil Mladou Boleslav, Spartu a Vítkovice.

Florbalisté Chodova
zdroj: ceskyflorbal.cz

O dvojicích pro boj o superfinále bude jasno v sobotu. Ve 13:00 si vítěz základní části Mladá Boleslav vybere protivníka mezi Chodovem a Vítkovicemi.

Domácí sice dokázali ve druhé třetině smazat dvoubrankovou ztrátu, ale Chodov dostal v čase 39:46 do vedení 3:2 Matejčík a v závěrečném dějství Pražané už postupový výsledek nepustili.

"Byla to strašně těžká série a úspěch v ní nás strašně nakopne. Ostrava nás opravdu prověřila po herní i emocionální stránce. Jsem na kluky hrdý. Teď si to trochu užijeme, doléčíme šrámy a do semifinále půjdeme s obrovskou energií," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Nemáme se za co stydět. Celou sérii jsme odmakali. A myslím si, že jsme Chodov hodně potrápili. Ve třetí třetině dnešního utkání jsme museli už jít do rizika, proto bylo takové skóre. Ukázali jsme moderní sebevědomou Ostravu, hra se musela divákům líbit v celé sérii," uvedl kouč FBC Ostrava Karel Ševčík.

Čtvrtfinále play-off Tipsport superligy florbalistů - 6. zápas:

FBC Ostrava - Chodov 4:8 (0:2, 2:1, 2:5)

Branky: 21. Mendrek, 36. Hrabal, 47. Posselt, 60. J. Bauer - 15., 40., 51. a 52. Matejčík, 15., 44. a 58. M. Vávra, 50. Pražák. Konečný stav série: 2:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články