Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hrdina superfinále Hájek: Naše ega by to nezvládla

Praha - Třetí florbalové superfinále v pražské O2 areně zcela ovládly Vítkovice. Po vítězství žen nad letitým suverénem Herbadentem SJM Praha 11 dosáhli na obhajobu i muži ostravského klubu v souboji s Tatranem Střešovice. Na vítězství 3:1 se největší měrou podílel útočník Lukáš Hájek, který vstřelil úvodní dvě branky vítězů.

Utkání Střešovice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Je to perfektní. Byla to pro nás vlastně taková motivace, když ženy vyhrály. Abych řekl pravdu, tak nevím, jestli by to naše ega zvládla, kdybychom my pak neuspěli. My jsme prostě museli," smál se Hájek, který podle svých slov sehrál nejlepší zápas kariéry.

"Pocity jsou pro mě neskutečné, ale to nebylo o mých dvou gólech, ale o našem týmu, o jeho soudržnosti. Jak spolu už dlouhá léta pracujeme. Je to rodina a v superfinále se nekouká na jednotlivce," prohlásil dvaadvacetiletý útočník, který byl s 11 góly nejlepším střelcem týmu v play-off.

V úvodu sezony se úřadující mistr potýkal s problémy. "Na začátku sezony mi to nepřišlo tak, že chceme obhajovat titul. Nějak jsme hráli a pořád žili z toho, že jsme mistři a vyhraje se to samo. Prohráli jsme s Bohemkou, Otrokovicemi a se Spartou. Odešel trenér Mrázek, už to bylo těžké a byli jsme pod velkým tlakem, ale šli jsme pak nahoru," popsal Hájek.

Do play-off postoupily nakonec Vítkovice ze čtvrtého místa a cestou do finále vyřadily Bulldogs Brno a Mladou Boleslav. Sebevědomí a víra v další titul výrazně stouply. "Po čtvrtfinále s Brnem, které jsme vyhráli až v sedmém zápase, a sérii s Bolkou, ve které jsme prohrávali 0:2, se v koncovce ukázalo naše srdíčko a měli jsme cíl, za kterým jsme si šli," uvedl Hájek.

Skóre superfinále otevřel v 39. minutě, kdy zpoza branky překvapil brankáře Tomáše Kafku. "Už jsem to jednou zkoušel v první třetině, zkouším to na něj někdy i během sezony. Tomáš Kafka byl fakt hodně vyjetý a já už jsem byl celkem zatavený. Jen jsem to zkusil a naštěstí to vyšlo. Povedlo se mi to proti němu poprvé v kariéře, jednou už to přijít muselo," popsal Hájek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tatran Střešovice - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články