Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Halové sporty končí sezonu, florbal své mistry nepozná

Domácí florbalová sezona kvůli opatřením proti šíření koronaviru skončila. Bylo zrušeno i superfinále superligy mužů a extraligy žen, které se mělo konat v neděli 19. dubna v pražské O2 areně. Obě soutěže zůstanou bez mistra.

Právo účasti na florbalovém Poháru mistrů v lednu 2021 získali jako vítězové základní části florbalisté Mladé Boleslavi a florbalistky Vítkovic.

"Výkonný výbor přistupoval k otázkám ohledně dalšího osudu sezony s nejvyšší možnou citlivostí. Vzhledem k vážnosti současné situace a vyhlášení nouzového stavu rozhodl o ukončení veškerých ligových soutěží sezony 2019/2020," uvedl svaz v prohlášení.

V superlize mužů i extralize žen se odehrály minulý víkend první a druhé zápasy čtvrtfinále a 1. kola play-down.

Po čtvrtečním nařízení vlády, že se nemohou 30 dní konat žádné sportovní akce přesahující účast 30 osob, rozhodlo vedení Českého florbalu okamžitě ukončit sezonu.

"Jelikož nebylo dokončeno play-off, nemohou být určeni mistři ČR. V mužské superlize a ženské extralize byli ziskem Prezidentského poháru dekorováni vítězové základní části. Muži Mladé Boleslavi a ženy Vítkovic současně jako nejúspěšnější týmy sezony získají právo účasti na Poháru mistrů a současně získají i prize money, které by náleželo mistru ČR," uvedla unie.

Na druhý titul po triumfu v roce 2018 chtěli zaútočit florbalisté Mladé Boleslavi, kteří v základní části získali 74 z 78 možných bodů a vytvořili nový rekord.

"Respektujeme rozhodnutí výkonného výboru, tento výsledek jsme očekávali. Ve světě i u nás se bojuje o víc, zdraví je přednější," uvedl generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

"Je to však pro nás nepříjemná tečka za sezonou, ve které jsme vládli a která byla předurčena k tomu, abychom ji pozlatili i na konci. Hodně mě to mrzí kvůli tvrdé práci nás všech - hráčů, realizačního týmu, managementu. Cítím, že jsme si zasloužili potvrdit, že jsme v tomto ročníku pracovali nejlépe," dodal Pacák.

Z nejvyšších soutěží nikdo nesestoupí a z první ligy nikdo nepostoupí mezi elitu. Složení soutěží, v kterých o tom nebylo rozhodnuto, se podle rozhodnutí výkonného výboru nemění.

O mistrovství světa juniorek, které se má konat od 6. do 10. května ve švédské Uppsale, bude teprve rozhodovat Mezinárodní florbalová federace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články