Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hájek rozhodl thriller v prodloužení, Vítkovice jsou krok od superfinále

Drama se šťastným koncem prožili ve 3. semifinále play-off florbalisté Vítkovic. Před vlastními příznivci prohrávali s Chodovem ještě půl minuty před koncem, ale nakonec slavili triumf 7:6 v prodloužení. Nastavený čas ukončil přesným zásahem Lukáš Hájek. V sérii na čtyři vítězství vedou 3:0 na zápasy a jediný úspěch je dělí od postupu do superfinále, které se uskuteční 21. dubna v Ostravar Aréně.

Vítkovický florbalista Lukáš Hájek
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Vítkovice po dvou výhrách v Praze ztratily v prvním domácím vystoupení vedení 3:0 a pak třikrát prohrávaly. V závěru třetí třetiny si však vynutil prodloužení Adam Delong a v čase 60:38 rozhodl Lukáš Hájek. "Dnes to bylo z naší strany hodně odfláknuté v obraně. Špatné bloky, pomalé reakce a naivní standardky. Zítra budeme mnohem důslednější. Musíme si odpočinout a začít s pokorou pěkně od nuly," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

"Byl to další skvělý zápas, který mohly vyhrát obě mužstva. Kluci dřeli, ale zřejmě nás nakonec zabily neproměněné šance ve třetí třetině. Vítkovice už otevřely bránu superfinále, nicméně série končí až po čtvrtém vítězství a my uděláme vše, abychom ji ještě vrátili před naše fanoušky," uvedl kouč Chodova David Podhráský, jehož týmu nepomohly k úspěchu ani čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí Toma Ondruška.

Semifinále play-off Tipsort superligy florbalistů - 3. zápas:

1. SC Vítkovice - Chodov 7:6 v prodl. (3:2, 1:3, 2:1 - 1:0)
Branky: 4. Sladký, 5. Firda, 11. Hrubý, 33. Tokoš, 44. Hubálek, 60. Delong, 61. Hájek - 17. a 46. Sýkora, 23. a 37. Ondrušek, 19. Matejčík, 24. M. Podhráský. Stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články