Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalový Czech Open bude opět rekordní

Praha - Mezinárodní florbalový turnaj Fortuna Czech Open bude při účasti 252 týmů opět rekordní. Hrát se bude v Praze příští týden od čtvrtka do neděle, představí se celky ze šestnácti zemí a bude jich o osm více než v letech 2009 a 2010. Turnaj má ale letos skromnější rozpočet okolo čtyř milionů korun a na finálový den opustí tradiční dějiště Tesla Arénu. Hrát se bude v menší hale Sparty na Podvinném Mlýně.

Halu hokejistů Sparty v Holešovicích má totiž ve stejném termínu na deset dnů pronajatou církev Svědků Jehovových. "Je to jednoduchý ekonomický střet, naše akce je jen jednodenní. I když jsme dlouho jednali a ve hře byla i O2 arena, z ekonomických důvodů to pro nás není možné a vyzkoušíme si úspornou variantu," řekl ředitel turnaje Martin Vaculík. "Redukce míst přinese negativní ohlasy, ale připravíme fanouškovskou vesnici. Bude tam posezení s dobrým občerstvením. Do předprodeje do haly už půjde jen 300 lístků, na místě už se vstupenky prodávat nebudou," doplnil Martin Vaculík.

V elitní kategorii mužů se představí osmička nejlepších týmů české extraligy - pořádající Tatran Střešovice, FBC Ostrava, Vítkovice, Chodov, Mladá Boleslav, SSK Future, Bulldogs Brno a FBC Liberec - a osmička zahraničních klubů. Ze Švédska dorazí AIK Stockholm, Pixbo Wallenstam a IBK Dalen s novou akvizicí Milanem Tomašíkem, rovněž trio ze Švýcarska Wiler-Ersigen, Uster a Langnau s Michalem Rybkou a navrátilcem Alešem Zálesným, finské Koovee s Tomášem Sladkým a reprezentační výběr Slovenska vedený trenérem Janem Holovkou.

V elitní kategorii žen budou vedle mistrovského Herbadentu SJM Praha 11 hrát Bohemians, Vítkovice, Liberec, Chodov a nově také česká juniorská reprezentace. Představí se i švýcarský Chur, ze Švédska trio IBK Dalen, Pixbo Wallenstam a Umea a reprezentace Německa a Slovenska.

Turnaj, který bude probíhat na patnácti hracích plochách v jedenácti halách, odehraje dalších 128 celků v kategorii B mužů, 64 družstev v kategorii B žen a 32 týmů v juniorské části. "S počtem týmů už jsme na stropu, k nárůstu došlo v ženských složkách. Vůbec poprvé se představí florbalisté z Islandu," doplnil Tomáš Vaculík.

Turnaj festivalem

V hlavě už mají šéfové turnaje i vyhlídky na příští rok na jubilejní 20. ročník. "Je složité to posunout výše v kvalitě, možná vybrat jeden dva týmy, které tady ještě nebyly. Osobní cíl je zkusit trošku turnaj posunout do nějakého festivalu, hrát třeba venku a dostat se víc ještě mezi lidi. Bude to v podstatě 20. výročí českého florbalu, který udělal obrovský úspěch a zasáhl Čechy mimořádně. Vnímám to jako významnou metu," dodal Martin Vaculík.

Přehled účastníků elitních kategorií:

Muži:

Skupina A: Tatran Střešovice, Bulldogs Brno, Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.), UHC Uster (Švýc.).

Skupina B: FBC Ostrava, Mladá Boleslav, AIK Stockholm, Slovensko.

Skupina C: 1. SC Vítkovice, FBC Liberec, IBK Dalen (Švéd.), Tigers Langnau (Švýc.).

Skupina D: JM Chodov, SSK Future, Koovee (Fin.), SV Wiler-Ersigen (Švýc.).

Ženy:

Skupina A: Herbadent SJM Praha 11, 1. SC Vítkovice, JM Chodov, Piranha Chur (Švýc.), Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.), Německo.

Skupina B: Česká republika '19', FbŠ Bohemians, FBC Liberec, IBK Dalen (Švéd.), Umea IBF (Švéd.), Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články