Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalový Czech Open bude opět rekordní, ale bez prémie pro vítěze

Praha - Největší mezinárodní florbalový turnaj světa Zone Czech Open bude opět rekordní. V elitních kategoriích se na turnaji, který se ve druhé polovině příštího týdne uskuteční v Praze, představí celkem 267 týmů z 18 zemí. V nejatraktivnější mužské kategorii se objeví švédský vicemistr Dalen, sedminásobný vítěz turnaje Pixbo Wallenstam či finský mistr SPV Seinäjoki. Rozpočet turnaje je 3,5 milionu korun a vítěz letos už nedostane prémii, která loni činila 100 tisíc korun.

"Museli jsme v současných podmínkách sáhnout k nějakým úsporám, takže jsme zrušili prize money. Na druhou stranu jsme šli cestou vylepšení podmínek pro účast elitních klubů," doplnil ředitel turnaje Martin Vaculík.

"Mezinárodní zastoupení bude opět vynikající. Nejen co se týká kvantity, ale i kvality, bude turnaj mimořádný v elitní mužské i ženské kategorii. Přestaví se nejlepší týmy světa," řekl Vaculík. "Máme opět lehký nárůst týmů. Neženeme se za rekordy, ale zavedli jsme novou kategorii Pro mužů, kde je dalších šestnáct míst," doplnil k opětovnému růstu startujících.

Je nám líto, video expirovalo.
Praha přivítá florbalové Czech Open

V novém výkonnostním stupni budou moci vyniknout týmy, které se nevešly mezi elitu. V té se letos představí místo osmi jen šestice českých zástupců - mistrovské Vítkovice, Chodov, pořádající Tatran Střešovice, Mladá Boleslav, Otrokovice a pražská Sparta, která se sloučila s SSK Future.

Ze Švýcarska dorazí finalista Floorball Köniz s českým trenérem Tomášem Trnavským a obráncem Pavlem Machalou, tradičně Wiler-Ersigen, Grasshopper Curych a Grünenmatt s Danielem Šebkem. Ze Švédska doplní Dalen s Milanem Tomašíkem a Patrikem Suchánkem a Pixbo s Patrikem Dóžou také Sirius IBK, z Finska vedle SPV bude hrát Josba a posledním účastníkem elity je Lekrings z Lotyšska.

V ženské elitě bude hrát z tuzemska mistrovský Herbadent SJM Praha 11, Vítkovice, FbŠ Bohemians, Chodov, Liberec a Elite Praha. Představí se také česká reprezentace do 19 let, ze Švédska Pixbo Wallenstam, dva celky Dalenu, Umea, ze Švýcarska Wizards Bern Burgdorf, Zug United, z Finska SB-Pro a reprezentační výběry Německa a Slovenska.

Na O2 arenu pořadatelé nemají

Celkem se zápasy šesti kategorií od čtvrtka do neděle odehrají na šestnácti hřištích ve dvanácti halách. "Jsme rádi, že se po povodních dala dohromady hala na Hamru, kde jsou čtyři hřiště," řekl Vaculík. Turnaj vyvrcholí opět v hale na Podvinném mlýně. "Finanční nároky na halu Sparty nebo O2 arenu si nemůžeme dovolit, bude opět omezená divácká kapacita, ale jiná možnost není. Halu pro tři až pět tisíc diváků Praha bohužel nemá," dodal Vaculík.

Složení základních skupin elitních kategorií

Muži

Skupina A: JM Chodov, SV Wiler-Ersigen, Josba, Panthers Otrokovice.

Skupina B: Sparta Praha, Floorball Köniz, IBK Dalen, Mladá Boleslav.

Skupina C: Lekrings, Grasshopper Curych, 1. SC Vítkovice, Pixbo Wallenstam IBK.

Skupina D: SPV Seinäjoki, Tatran Střešovice, UHC Grünenmatt, IK Sirius IBK.

Ženy

Skupina A: Česká republika '19', JM Chodov, Wizards Bern Burgdorf, IBK Dalen.

Skupina B: Německo, Herbadent SJM Praha 11, Zug United, RIG Umea IBF.

Skupina C: Elite Praha, 1. SC Vítkovice, SB-Pro, IBF Dalen.

Skupina D: Slovensko, FBC Liberec, FbŠ Bohemians, Pixbo Wallenstam.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články