Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbaloví junioři se na domácím MS pokusí o obhajobu zlata

Čeští florbaloví junioři budu od středy do neděle na domácím šampionátu v Brně obhajovat historické zlato z roku 2019 z kanadského Halifaxu. Do turnaje vstoupí tým trenéra Jaroslava Berky dnes od 18:30 proti Finsku a přímý přenos utkání Česko – Finsko můžete sledovat na ČT sport a webu ctsport.cz

zdroj: Český florbal

Na historicky jedenáctém MS budou Češi útočit na šestou medaili, mají také jedno stříbro (2007) a tři bronzy (2003, 2015 a 2017).

Turnaj se měl původně konat od 28. dubna do 2. května, ale na začátku března byl kvůli pandemické situaci odložen na konec srpna. "Domácí mistrovství světa je pro nás velký svátek a jsem moc rád, že přes všechny potíže a nucený odklad ve středu startujeme," uvedl prezident Českého florbalu Daniel Novák. Šampionát juniorů hostí Česko podruhé v historii, v roce 2003 se hrál v Praze.

V základní skupině A narazí domácí výběr také ve čtvrtek od 18:30 na Slovensko a o den později od 15:15 na Lotyšsko. V "béčku" se představí Švédsko, Švýcarsko, Dánsko a Německo. Nejlepší dva celky z obou skupin postoupí do sobotního semifinále, které by Češi hráli ve 14:30. V neděli je na programu ve 13:00 duel o bronz a o tři hodiny později finále.

Titul z Kanady mají ze současného kádru útočníci Filip Forman z Bohemians a Matěj Havlas ze Střešovic. "Tým je naprosto odlišný a zkušenost vyhrát zlato je nepřenositelná. Nedá se někomu říct, takto jsme to udělali, vy to udělejte stejně a uspějete. Nikdy to nedopadne stejně," uvedl hlavní trenér Berka, který byl při triumfu v Halifaxu asistentem kouče Jiřího Jakoubka.

"Řekněme, že je to závazek vůči veřejnosti a florbalové komunitě, tomu se neubráníme. Nicméně pro tyto kluky, pokud vyhrají zlaté medaile, to nebude obhajoba. Oni si tvoří svůj příběh a musí si tu zkušenost teď zažít a vydobýt po svém," doplnil Berka.

"Florbal všichni hrát umíme, takže to bude o tom, jak si to nastavíme v hlavě. Bude to domácí mistrovství, bude tam hodně lidí a bude na nás velký tlak. Musíme to ustát," podotkl kapitán Forman, jenž se těší na diváckou podporu v Městské hale Vodova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články