Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbaloví junioři postupují do semifinále MS z prvního místa ve skupině. Hrát budou se Švýcary

Juniorští reprezentanti ve florbalu zvítězili na mistrovství světa nad Lotyšskem 4:2, ovládli bez ztráty bodu skupinu A a postoupili do sobotního semifinále. Tým trenéra Matěje Klucha obhajuje triumfy svých předchůdců z posledních dvou MS. Soupeřem českých mladíků budou Švýcaři, druhou dvojici utvoří Švédsko s Finskem. Závěrečný duel české juniorské reprezentace, ať už půjde o finále, nebo zápas o třetí místo, můžete tuto neděli sledovat na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví junioři si zahrají na MS o finále

Dvěma góly se podepsal pod výhru nad Lotyšskem útočník Daniel Chatrný. Skórovali také Jaroslav Petrák a Adam Palčinský. Lotyši sice otevřeli skóre ve 28. minutě díky Edijsovi Šenbergsovi, ale po českém obratu už jen upravil výsledek 40 sekund před koncem Gustavs Griezitis.

"Co se týče top čtyřky, tak se Švýcary jsme se sice na posledním turnaji před mistrovstvím světa nepotkali, ale mužstvo máme nastudované z jeho předchozích zápasů tady. Budeme si dávat pozor na jejich presink a přechod do útoku. Hrají velmi jednoduše a přímočaře. Z většiny pozic střílejí, takže to bude jistě nápor na obranu a budeme muset být dobří v blocích," řekl trenér Klucho webu Českého florbalu.

"Švýcaři se na nás dobře připraví, a to hlavně v defenzivě. Budou nás chtít přehrát v soubojích a bez balonu, my to budeme muset ustát. Máme v kádru spoustu rozdílových hráčů, jsme dobří na míčku, a především nás všechny spojuje tým. Věřím, že se nám povede duel zvládnout," doplnil útočník Palčinský.

Výsledky mistrovství světa juniorů ve florbalu

Skupina A:

Česko – Lotyšsko 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky: 38. a 49. Chatrný, 30. J. Petrák, 41. Palčinský - 28. Šenbergs, 60. Griezitis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články