Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Florbaloví junioři budou obhajovat na MS bronz, věří si ale na zlato

Växjö - Čeští florbalisté budou na mistrovství světa juniorů ve švédském Växjö obhajovat bronz z roku 2015 z Helsingborgu a pokusí se zaútočit na celkově čtvrtou medaili. Třetí skončili také v roce 2003 doma v Praze, o čtyři roky později ve Švýcarsku slavili stříbro.

"Řekli jsme si, že chceme na mistrovství vyhrát všechny zápasy. Tenhle tým se na to připravoval dva roky. Medaile byly a budou. Žijeme si ale svůj vlastní příběh, nechceme se ohlížet na předchozí úspěchy. Je teď na klucích, aby ten svůj příběh dotáhli ideálně ke zlatu," řekl trenér Jiří Jakoubek.

Češi vstoupí do turnaje ve středu zápasem s Lotyšskem (11:00), o den později je čeká Polsko a v pátek uzavřou skupinu B s obhájcem stříbra Švýcarskem (obojí od 13:45). Skupinu A tvoří úřadující šampioni Finové, Švédové, Slováci a Dánové.

"Lotyšsko je větší neznámá, protože nehrálo tolik mezinárodních utkání. Mají v sestavě kluky, kteří pravidelně nastupují v lotyšské nejvyšší soutěži," řekl Jakoubek.

"S Polskem jsme se střetli na letošním Polish Cupu, kde jsme viděli, že jejich tým má kvalitní brejky i defenzivní činnost. Se Švýcarskem se potkáváme asi nejčastěji, takže tušíme, co lze očekávat," dodal kouč.

Nominace českých florbalistů na JMS ve Växjö:

brankáři: Daniel Mück (Chodov), Jan Eckhardt (Sparta Praha)

obránci: Matyáš Krebner, Kryštof Krbec (oba FbŠ Bohemians), Martin Mühlfait, Ondřej Němeček (oba Tatran Střešovice), Petr Koláčný (Bulldogs Brno), Filip Zakonov (Mladá Boleslav)

útočníci: Adam Tlapák, Filip Langer, Petr Brautferger, Milan Meliš, Jakub Kolísko (všichni Tatran Střešovice), Jan Krejča, Marek Zouzal (oba Sparta Praha), Daniel Maxa (Chodov), Mikuláš Krbec (Ústí nad Labem), Josef Juha (FbŠ Bohemians), Přemek Pakosta (Pardubice), Jakub Bína (Mladá Boleslav)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články