Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Florbalové Vítkovice mohou předvést to, co nikdo před nimi

Florbalové superfinále je tu. Vítkovice se v něm mohou stát prvním klubem, který ovládne všechny čtyři dostupné trofeje v jedné sezoně. Muži i ženy ostravského celku mají po triumfech v Českém poháru šanci uspět i nyní – mužům bude čelit Mladá Boleslav, ženám Chodov. Přímý přenos ženského superfinále sledujte od 14:10 na webu ctsport.cz. Přímý přenos superfinále mužů od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Ostrava se superfinále dočkala v sedmém ročníku a pořadatelskou štafetu přebrala od Prahy. "Můžu říct, že překonáme jednu velkou metu. Na první pražské superfinále přišlo 7900 lidí, tohle bude rozhodně překonáno a už teď víme, že v sobotu bude přes osm tisíc diváků. V prodeji zbývá 900 vstupenek," řekl prezident České florbalové asociace Filip Šuman.

Teprve podruhé v historii se hraje superfinále bez obhájců titulu, mužů Chodova a žen Herbadentu. Hráči Vítkovic vyzvou Mladou Boleslav, vítkovické ženy pak Chodov. Vítkovičtí mají šanci zopakovat double z roku 2014, ale jakožto vítězové letošního Českého poháru mají příležitost do historie vstoupit i jako první klub, který získá všechny čtyři trofeje.

"V kontextu základní části jsme velmi rádi, že jsme ve finále. Měli jsme krizi a pak jsme se nějakým spínačem zapli a pořád se zlepšovali. Je to jen jeden zápas ve specifickém prostředí, my samozřejmě spoléháme i na fanoušky," řekl vítkovický trenér Pavel Brus, jehož tým vyhrál tři poslední vzájemné duely. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovický florbal bude v superfinále sahat na nesmrtelnost

Mladá Boleslav se bude snažit vítkovické oslavy na domácí půdě překazit. "Hrozně se na to těším, atmosféra bude super i pro nás. S Vítkovicemi jsem zažil hodně sérií a hodně zápasů, myslím, že se nemáme čím překvapit a může to být hodně vyrovnané jako naše předešlé vzájemné zápasy letos," řekl mladoboleslavský kapitán Petr Novotný.

Vítkovice s Chodovem v základní části ve vzájemných zápasech braly po jedné výhře, finále poháru pro sebe získaly poměrem 7:5 Ostravanky. "Vítkovice jsou díky domácímu prostředí mírným favoritem, o to větší výzva pro nás je zkusit uspět a vrátit jim porážku z finále poháru," konstatoval manažer David Bohumínský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články