Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalové superfinále se příští rok nejspíš vrátí do O2 areny

Florbalové superfinále superligy mužů a extraligy žen, které odstartují v sobotu, by se mělo v sobotu 9. dubna příštího roku vrátit do pražské O2 areny. Vedení Českého florbalu doufá, že se nadcházející sezona odehraje po dvou ročnících poznamenaných pandemií koronaviru podle plánu. Přesto je připravené reagovat na případná restriktivní opatření a změnit program či nastavení soutěží.

"Superfinále je plánované na sobotu 9. dubna a stále pevně věřím, že se sehraje v tomto termínu, tak, aby bylo vyvrcholením soutěží v úplné podobě," řekl šéf ligových soutěží Českého florbalu Zdeněk Mlčoušek.

Superfinále o titul na jeden zápas se mělo vrátit do největší tuzemské haly už v roce 2019 po dvou letech z Ostravy. Sezona 2018/19 ale zůstala nakonec kvůli nemoci covid-19 nedohraná a letos 12. června se hrálo v pražské UNYP Areně na Podvinném mlýně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy superfinále Mladá Boleslav - Vítkovice

Plán boje o titul v jediném utkání zůstává i na další roky, přestože se ozývají především z řad hráčů prosby o návrat k sérii. "Na Český florbal žádná taková oficiální žádost nedorazila. Samozřejmě jsem měl ale na toto téma spoustu jednání. Já ten hráčský pohled chápu, protože i takhle může vypadat. Ale superfinále je nastaveno dlouhodobě, protože prošlo veškerými strukturami České florbalu, kde bylo schváleno s nějakým cílem," prezident Českého florbalu Daniel Novák.

"Pro mě superfinále není dogma, pokud budou superligové kluby schopné garantovat, že na jejich zápasy bude chodit podobný počet diváků. A hlavně pokud budeme mít haly, kde bychom to mohli hrát. To je velká výzva florbalu, ale i dalších halových sportů, abychom byli schopni v České republice vystavět další desítky hal, kde se může takový zápas hrát. Pak by nebyl důvod trvat na superfinále a může se sáhnout ke změně na sérii," dodal Novák.

Změnou v mužské superlize je jen doplnění osmifinále na dva vítězné zápasy pro týmy ze 7. až 10. místa. Výkonný výbor Českého florbalu pracoval především na reakci na problémy s koronavirem. "Povedlo se připravit naši legislativu tak, aby velmi flexibilně mohla reagovat na covidové problémy, které by nás teoreticky mohly čekat v nadcházející sezoně," doplnil Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články