Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalové semifinále je kompletní. Postup vybojovaly Vítkovice i Sparta

Čtvrtfinále florbalové superligy pokračovalo pátými duely, které se nakonec ukázaly jako klíčové ve zbylých sériích. Postup do semifinále stvrdily jak Vítkovice v souboji se Střešovicemi (4:3 PP), tak také Sparta v pražském duelu proti Bohemians (5:4). Doplnily tak známé semifinalisty z Chodova a Mladé Boleslavi, která si jako vítěz základní části vybere soupeře.

Florbalisté Sparty
zdroj: ceskyflorbal.cz

Vítkovice i počtvrté za sebou porazily Tatran v nastavení, tentokrát 4:3, když o tom rozhodl v čase 64:32 Lukáš Řezanina. "Jsem rád, že jsme po dlouhé době postoupili v play-off v domácí hale před nejlepšími fanoušky. Tatran nás perfektně prověřil před semifinále. Teď si chvíli odpočineme a připravíme se ještě lépe," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

Kouč Střešovic Luděk Beneš své mladé mužstvo pochválil. "Po nepovedené základní části jsme v této sérii předvedli, co je to Tatran. Jsem na svůj tým strašně pyšný," uvedl, přestože Tatran teprve podruhé v historii ztroskotal už ve čtvrtfinále.

Spartě zajistil postup trefou v 56. minutě slovinský útočník Luka Časar, který vystřelil výhru 5:4. "Celou sérii rozhodovaly detaily. My jsme rádi, že jsme ty maličkosti převážili na naši stranu," prohlásil trenér Sparty Ondřej Kašpárek.

Čtvrtfinále play-off Tipsport superligy florbalistů - 5. zápasy:

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 4:3 v prodl. (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0) Branky: 24. a 54. Rýpar, 27. Delong, 65. Řezanina - 16. a 40. Meliš, 32. Slavík. Konečný stav série: 4:1.

FbŠ Bohemians - Sparta Praha 4:5 (1:1, 1:3, 2:1) Branky: 14. Cabejšek, 40. M. Krebner, 47. P. Šebek, 51. Šárka - 11. Zouzal, 22. Pruner, 23. Košir, 29. Koščo, 56. Časar. Konečný stav série: 1:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články