Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalové Czech Open: Švédi porazili jak Tatran, tak Chodov

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice ani Chodova neprošli přes favorizované švédské celky do semifinále mezinárodního turnaje Chance Czech Open v Praze. Mistrovské Střešovice podlehly ve čtvrtfinále elitní kategorie mužů Falunu 2:4, Chodov prohrál s Pixbem Wallenstam 3:5. Nejsledovanější kategorii mužů tak ovládne po deváté z posledních deseti ročníků švédský tým.

V semifinále mužů je kompletní čtyřka týmů ze Superligy, za které nehraje ani žádný český krajánek. Dalen vyřadil po samostatných nájezdech finské Koovee s českým útočníkem Tomášem Sladkým a brankářem Davidem Rytychem. Sirius zvítězil 5:4 nad Grasshopper Curych s bekem Alešem Jakůbkem a útočníkem Radimem Cepkem.

Střešovice: Je to pro nás zklamání, chtěli jsme do semifinále

Dvojice českých celků také Švédy nepřekvapila. Střešovice se sice po bezbrankové úvodní části dostaly do vedení po Princově trefě, ale ve třetí třetině otočili na 3:1 pro Falun Wagneryd, Malmström a Norell. Naději pro Tatran ještě vykřesal Fridrich, ale v závěru z trestného střílení pojistil výsledek Björk. "Je to pro nás zklamání, protože jsme chtěli minimálně do semifinále. Ale zkomplikovali jsme si situaci v základní části," řekl kapitán Střešovic Milan Fridrich.

Jeho tým skončil ve skupině třetí a hrál kvalifikaci play-off. Nejdříve rozdrtil Spartu, pak vyřadil favorizovaný Wiler-Ersigen, ale narazil na nejlepší tým osmifinálové skupiny F. S Falunem se přitom Tatran potkal už v základní skupině, kdy se hrálo ještě na 2x20 minut hrubého času, zatímco play-off už klasicky na 3x20 čistého času, přes vedení 3:0 tehdy duel skončil remízou 3:3.

Podobný scénář i u Chodova – vyřazoval známý soupeř

Chodov dokázal díky trefám Sýkory a Šišmy smazat náskok Pixba, který vedl díky Rosénovi a Östholmovi. Jenže favoritovi vrátil vedení Ljunggren, výsledek pak pojistili Agus a do prázdné branky opět Rosén. I Chodov hrál s Pixbem také v základní skupině a podlehl 1:2. Byla to jeho jediná trefa v této části turnaje, protože při porážkách s Koovee a Libercem neskóroval. V kvalifikaci proti Future a Brnu už se ale tým kouče Lukáše Procházky rozstřílel a mohl se předvést proti švédskému elitnímu celku znovu.

Mezi ženami se prosadil Herbadent SJM Praha 11 ve čtvrtfinále proti švédské Alundě po výsledku 3:1, Vítkovice v českém souboji vyřadily Liberec (3:2). Herbadent SJM v boji o finále narazí na švýcarský Red Ants Rychenberg a Ostravanky na švédský Dalen.

Hráči Tatranu Střešovice
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články