Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Florbalové Czech Open rozhodly až nájezdy, titul slaví švédský Dalen

Praha – Novými šampióny florbalového turnaje Czech Open v Praze v elitní kategorii mužů se stali hráči švédského Dalenu, kteří ve finále zdolali švýcarský SV Wiler-Ersigen 4:3 po samostatných nájezdech. Zlatou medaili získali i český obránce Patrik Suchánek a útočník Milan Tomašík, který ale kvůli zranění kolena v závěrečném utkání chyběl.

Finálové utkání Dalen - SV Wiler-Ersigen
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Dalen triumfoval na tradičním srpnovém podniku počtvrté a potvrdil nadvládu švédských klubů, které vyhrály 17 z 21 ročníků. Tomašík uspěl s Dalenem na Czech Open už v roce 2011, tentokrát ale sledoval finále jen z tribuny po sobotním zranění proti Chodovu.

Nová posila z Vítkovic Suchánek si vychutnal svůj premiérový úspěch. "Je to skvělý pocit. Byl to napínavý zápas, co více si ve finále přát," řekl Suchánek. "Byla to dobrá příprava na sezonu, doufám, že jsem nezklamal trenéra," doplnil dvaadvacetiletý obránce.  

Dalen v závěru zápasu neudržěl těsné vedení. V nájezdech mu zajistil vítězství norský kapitán Dalenu Ketil Kronberg, který se trefil jako jediný.

Český asistent trenéra Wileru Radek Sikora byl zklamaný. "Nebyli jsme určitě horší. Rozhodly speciální formace, oni měli o jednu přesilovku navíc. Bohužel jsme v nájezdech nedali gól," prohlásil Sikora. "S turnajem jsme ale maximálně spokojení. Začali jsme před čtrnácti dny úplně nový systém, kluci si to rychle zažili a ukázalo se, že dostáváme daleko míň branek než loni," dodal bývalý reprezentační útočník.

Ženskou kategorii ovládl také švédský klub Pixbo Wallenstam, které vyhrálo nad finským SB-Pro 6:4. Čtyřmi body za hattrick a jednu asistenci se o to postarala Sara Helinová.

Elita - finále:

Muži:
IBK Dalen - SV Wiler-Ersigen 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1)
Branky: 31. a 54. J. Eriksson, 22. Sedin, rozhodující sam. nájezd Kronberg - 24. M. Hofbauer, 39. Rosén, 60. Mendelin.

Ženy:
SB-Pro - Pixbo Wallenstam 4:6 (47. Kujalaová, 51. Sundströmová, 51. Hietamäkiová, 51. Kippiläová - 21., 33. a 44. Helinová, 3. E. Wibronová, 45. Larssonová, 47. Fylkeová).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články