Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalová sezona začíná kvůli ženskému MS o týden dříve

Praha - Nezvykle brzký a ostrý start čeká florbalové extraligové soutěže kvůli prosincovému mistrovství světa žen v Ostravě a Brně. Muži začnou dvěma předehrávkami úvodního kola už ve čtvrtek a do neděle odehrají kompletní dvě dějství. Dvě kola má na konci prvního zářijového týdne na programu také extraliga žen. "Extraligové boje začínají o dva dny dříve než obvykle. Výzev v sezoně je mnoho, všechno bude směřovat k mistrovství světa. Chceme sezonu hodně zasvětit ženskému florbalu. Věříme, že do Brna a Ostravy si najdou cestu tisíce fanoušků z celé republiky," řekl prezident ČFU Filip Šuman.

Ještě před prosincovým šampionátem čeká první z vrcholů sezony české mistry. Florbalisté Vítkovic a hráčky Herbadentu Praha se představí na začátku října v Poháru mistrů v Tampere. Domácí pohár vyvrcholí při finále 21. ledna v Ústí nad Labem, třetí ročník superfinále je naplánován na 12. dubna a snahou bude opět atakovat letošní rekordní návštěvu 10 421 diváků.

Obhájce titulu Vítkovice jde do sezony s obměněným kádrem. Odešli reprezentanti Patrik Suchánek, Petr Kološ, Tomáš Sladký či Martin Tokoš, naopak posilami jsou Jan Jelínek, Pavel Brus nebo Matěj Koňařík. "Bude to těžká sezona. Věřím, že my, Tatran, Chodov a Mladá Boleslav se opět budeme prát o první čtyřku, na paty nám budou šlapat Otrokovice," prohlásil útočník Vítkovic Lukáš Veltšmíd.

Soutěž čeká v této sezoně s největší pravděpodobností změna v historických tabulkách na pozici nejproduktivnějšího hráče základní části. Na dlouholetou oporu Brna Libora Schneidera (474 bodů z 352 zápasů) útočí Petr Skácel z FBC Ostrava (469 bodů z 245 utkání).

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalovou extraligu čeká brzký start

V ženské extralize bude útočit už na osmý titul v řadě Herbadent SJM Praha 11. "Oproti předchozímu superfinále bylo to letošní vyrovnanější. Motivace před tolika lidmi, ať je to poprvé nebo podesáté, vždycky bude. Jednoznačně jdeme za obhajobou, chceme si superfinále zase zahrát a vyhrát," uvedla obránkyně Herbadentu Kristýna Jílková.

V dresu národního týmu se těší na prosincové premiérové vystoupení na domácím velkém turnaji. "Hodně se těším. Beru to jako velkou výzvu a jeden z vrcholu kariéry. Věřím, že fanoušci budou náš další hráč, posunou nás za hranici možností, třeba do finále," dodala Jílková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články