Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Florbalová reprezentace začíná s Cepkem odznova

Praha – Florbalovou reprezentaci převzali Radim Cepek se Zdeňkem Skružným a hned začali úřadovat. Oba mají jasnou představu o fungování nároďáku a přišli s novým konceptem. Tréninkové kempy mají být častěji, přibyly i jednodenní akce.

Česká florbalová reprezentace
zdroj: ČTK

"Chtěli bychom se scházet každý měsíc na večerní trénink - jednou v Ostravě, jednou v Praze - abychom vyrazili za hráči a nemuseli ztrácet čas cestováním. V březnu začíná play-off, to vynecháme, zápasů bude hodně, ale od dubna bychom se k tomu vrátili. Pak bychom rádi přidali ještě jeden dopolední trénink každý týden," vysvětluje Skružný.

Podle Cepka nový nástin koncepce splnil účel. "Do budoucna jsme založili nový tréninkový cyklus. S kluky se dá dobře pracovat. Po prvním tréninku nebudeme hodnotit, jak jsou na tom výkonnostně, ale jsem spokojen a mile překvapen některými hráči."

Je nám líto, video expirovalo.
Cepek a Skružný představují novou vizi reprezentace

Skružný upozornil i na přítomnost pravidelných kondičních testů. "Například test na okamžitou kondici, což ukazuje, zda je hráč připraven v základním kondičním vybavení, nebo ne. Hodnoty budeme sbírat každý měsíc, tak abychom do MS byli schopni udělat nějakou statistickou tabulku."

Pro reprezentanta Matěje Jendrišáka je každý trénink navíc impulsem. "Myslím, že to všichni uvítají," tvrdí. Trenéři si už vyzkoušeli i nováčky reprezentace, na které čekají přípravné zápasy ve Švýcarsku první únorový víkend.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články