Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Florbalová elita se opět představí na Czech Open

Praha - Tradičně kvalitní obsazení ze soutěží světové špičky bude mít 23. ročník mezinárodního florbalového turnaje Czech Open v Praze, který se hraje příští týden od čtvrtka do neděle. Vedle stálých účastníků Pixba Wallenstam a Dalenu se ze Švédska poprvé představí čtyřnásobný mistr Warberg a nováčkem je i Växjö. Chybět nebude semifinalista finské ligy Tapanilan Erä či další tradiční účastník SV Wiler-Ersigen ze Švýcarska.

Jens Milesson z Pixbo Wallenstam (vlevo) a Johan Fahlström z IBF Falun
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Warberg je v letošním roce jedním z taháků. Je to jeden z nejznámějších švédských klubů. Uvidíme jeho srovnání s kluby, jako je Pixbo a Dalen, které už znají specifika turnaje, a celou nejlepší světovou čtyřkou," řekl ředitel turnaje Martin Vaculík.

Vedle nejlepší šestice českých klubů v čele s pořádajícím Tatranem Střešovice, mistrem extraligy, se v elitní kategorii mužů přestaví také švýcarské kluby Köniz, Thun, Waldkirch-St. Gallen a Grünenmatt, kde chytá český brankář Lukáš Bauer. Objeví se i další krajánci - obránce Daniel Šešulka a útočník Daniel Šebek v dresu Wileru a zadák Patrik Suchánek a útočník Martin Tokoš v Dalenu.

V ženské elitní kategorii budou bojovat vedle nejlepší domácí pětice i s mistrovským Chodovem také reprezentace Slovenska, České republiky do 19 let a čtyři celky ze Švédska, po dvou ze Švýcarska i z Finska a jeden z Norska. V nových působištích se představí Eliška Krupnová v Pixbu Wallenstam, Hana Sládečková s Denisou Ratajovou v SB Pro a Michaela Mlejnková s Janou Lackovou v Red Ants Rychenberg Winterthur.

Celkem se ve třech výkonnostních kategoriích mužů, dvou žen a jedné juniorů objeví 264 týmů z osmnácti zemí, mezi kterými je nově zástupce i ze Singapuru. "Odehraje se téměř 700 utkání, bude se hrát na sedmnácti plochách ve čtrnácti halách. Jedná se asi o čtyři tisíce hráčů, takže opět zaplavíme Prahu hráči a hráčkami s florbalkami," uvedl Vaculík k turnaji, který má rozpočet okolo tří milionů korun.

Popasovat se budou muset účastníci zřejmě s velkým vedrem. "Můžeme si vyzkoušet, jaký se bude hrát florbal ve čtyřiceti stupních, protože na příští týden jsou předpovídané tropické teploty," řekl Vaculík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články