Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Florbalisty čekají v základní skupině mistrovství světa švédští obhájci titulu

Čeští florbalisté budou hrát na listopadovém mistrovství světa ve Švýcarsku v základní skupině B s obhájci titulu Švédy, Němci a Lotyši. Ve skupině A se představí Finové, domácí Švýcaři, Norové a Slováci. První dva týmy postoupí přímo do čtvrtfinále, zbývající dva čeká kvalifikace play-off.

zdroj: Twitter - Český florbal autor: Twitter - Český florbal

"S losem panuje spokojenost. Zajímavý bude duel se Švédy, s nimiž jsme na světovém šampionátu dlouho nehráli. Nečekají nás lehké zápasy, ale věříme, že se dokážeme perfektně připravit," řekl kouč českého týmu Jaroslav Berka, který nahradil po zisku bronzu na prosincovém MS v Helsinkách Fina Petriho Kettunena.

S Německem hráli Češi na minulých dvou šampionátech. V roce 2018 v Praze vyhráli 10:5 a v Helsinkách 11:0. Se Švédy se reprezentanti utkali na světovém šampionátu naposledy v roce 2016 v Rize a podlehli jim 4:8. S Lotyšskem se utkali loni ve čtvrtfinále a zvítězili 9:1.

Turnaj se bude hrát od 5. do 13. listopadu. Šestnáctka účastníků je stejně jako na minulých čtyřech šampionátech v Göteborgu 2014, Rize 2016, Praze 2018 a loni v Helsinkách rozdělena do dvou výkonnostních kategorií po osmi.

Skupinu C tvoří Estonsko, Kanada, Singapur a Thajsko, v "déčku" se představí Austrálie, Dánsko, Filipíny a Polsko. Dva úspěšné celky z obou skupin budou hrát v osmifinálové části s týmy ze 3. a 4. míst skupin A a B.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články