Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Florbalisty čeká ve Slovinsku kvalifikace MS

Škofja Loka (Slovinsko) - České florbalisty čeká od úterka do soboty ve slovinském městě Škofja Loka kvalifikace mistrovství světa, které se bude hrát v prosinci v Rize. Obhájci bronzu by jako jasný favorit čtvrté evropské kvalifikační skupiny neměli mít s postupem na šampionát do Lotyšska žádný problém. Ze čtyř skupin postoupí vždy první dva celky a navíc i dva nejlepší ze třetích míst.

Trenéři národního týmu Radim Cepek (nejvíce vlevo) a Zdeněk Skružný (uprostřed)
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

Jediným papírově vyrovnanějším sokem budou pro výběr trenéra Radima Cepka Norové, kteří byli na MS v roce 2014 v Göteborgu šestí. Cílem Čechů je ani s nimi nezaváhat a obsadit první místo. "Je to vyrovnaný soupeř a my budeme chtít hrát co nejlépe, protože to bude takový vrchol turnaje," řekl Cepek.

"Kromě Norska nás čekají spíše lehčí zápasy, takže chceme společně strávený čas maximálně využít především k nacvičování útočné fáze. Hlavními tématy bude aktivní napadání a rychlé vyvinutí tlaku na soupeře," prohlásil Cepek.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté jdou do kvalifikace MS jako favorité

Debutovat bude na turnaji v české reprezentaci kanonýr Radek Krajcigr z Bulldogs Brno. "Dali jsme některým hráčům šanci, protože jsme chtěli reprezentační kádr oživit o nová jména a tím pádem vytvořit konkurenci těm, kteří se v nominacích objevují často," uvedl už po nominaci Cepek.

Oproti výběru zveřejněném před třemi týdny musel udělat kouč změny. Zranění vyřadila útočníky Jana Natova z Mladé Boleslavi a Marka Beneše z Tatranu Střešovice a obránce David Šešulka ze švýcarského SV Wiler-Ersigen má problémy s tlustým střevem.

Radost českých florbalistů
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

"Musel okamžitě nasadit léky, které jsou na dopingové listině. Žádali jsme o výjimku, ale byla zamítnuta," vysvětlil Cepek Šešulkovu absenci. Dodatečně byli povoláni obránci Jan Jelínek z Mladé Boleslavi a Michal Podhráský ze švýcarského Rychenbergu Winterthur. Jedno místo zůstalo neobsazené, takže se na turnaji představí jen 19 hráčů.

Jistotu účasti šampionátu v Rize, který se hraje od 3. do 11. prosince, má jen pořádající Lotyšsko. Vedle něj se kvalifikuje 10 zemí z Evropy, tři z Asie a Oceánie a dva z Ameriky.

Nominace českých florbalistů na kvalifikaci MS:

Brankáři: David Rytych (Mladá Boleslav), Jan Binder (KAIS Mora/Švéd.)

Obránci: Lukáš Hájek (1. SC Vítkovice), Jan Jelínek (Mladá Boleslav), Lukáš Kuncman (FBŠ Bohemians), Michal Podhráský (HC Rychenberg Winterthur/Švýc.), Tomáš Sýkora (Chodov), Patrik Suchánek (IBK Dalen/Švéd.), Lukáš Veltšmíd (Aligator Malans/Švýc.)

Útočníci: Vojtěch Bagin (FBŠ Bohemians), Jan Šebesta (1. SC Vítkovice), Tom Ondrušek (Chodov), Radek Krajcigr (Bulldogs Brno), Milan Tomašík (Visby IBK/Švéd.), Tomáš Sladký (FBC Lerum/Švéd.), Ondřej Mikeš (Granlo IBK/Švéd.), Martin Tokoš (IBK Dalen/Švéd.), Daniel Šebek (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Matěj Jendrišák (Linköping IBK/Švéd.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články