Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisty čeká tradiční sok Švýcarsko

Göteborg - Čeští florbalisté se utkají na mistrovství světa se Švýcarskem a v případě úspěchu by si mohli už před úterním utkáním s Estonskem zajistit přímý postup do čtvrtfinále. Proti obhájcům bronzu z Curychu a tradičnímu sokovi ze série Euro Floorball Tour se Čechům v poslední době daří. Vyhráli ve vzájemných zápasech čtyřikrát za sebou. Duel začne v 16:00 v přímém přenosu ČT sport a našem webu. 

Florbalový reprezentant Patrik Suchánek
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

Češi vybojovali v úvodním utkání výhru nad Norskem 7:6 a podle trenéra Radima Cepka by měl plný bodový zisk tým uklidnit. "Švýcarsko bude úplně jiný soupeř. Budeme hrát úplně jinak. Teď tým cítil i zodpovědnost z nepovedeného šampionátu, musel vyhrát," přičítal Cepek tuhý boj a chyby v zápase s Nory i tomu, že český tým v Göteborgu napravuje dva roky starý propadák v podobě sedmého místa.

Uznal ale i sílu Norů. "Neodehráli jsme špatné utkání, jen jsme byli takoví zabrždění. Soupeř nás ale ničím nepřekvapil, zahrál výborně podle našich předpokladů. U nás se také projevila i nezkušenost týmu," navázal Cepek, který vzal do dvacetičlenné nominace deset nováčků na velké mezinárodní akci.

Pod vedením Cepka, který převzal po minulém šampionátu tým po Tomáši Trnavském, prohráli Češi se Švýcarskem jediné ze šesti utkání. Podlehli hned na úvod v únoru 2013 v jednom ze dvou přípravných duelů v Yverdonu. Na MS se oba soupeři potkali naposledy v roce 2010 v Helsinkách, kde v boji o bronz vyhráli Češi 9:3. Byla to jejich druhá výhra z osmi duelů na světových šampionátech, předtím uspěli jen v roce 2004 v semifinále v Klotenu (5:3).

U obou zápasů byl jako jediný z týmu brankář Tomáš Kafka. Očekává jinou hru než proti Norsku. "Budou hrát více na balonu, možná nám to pomůže, že budeme hrát do brejků. Oni se připraví dobře, na Euro Floorball Tour nepředvedli vše, co umí," předpokládá gólman Tatranu Střešovice, že souboj na šampionátu bude jiný než v sezoně.

Češi si ale na Švýcary, kteří rovněž svůj první duel na mistrovství vyhráli, když zdolali Estonsko 7:3, věří. "Ta statistika je z krátkodobého hlediska lepší pro nás. Myslím, že kvalitativně lepší tým už máme a záleží jen na nás, jak k tomu zápasu přistoupíme a jaký výkon podáme. Švýcaři hrají hodně osobku, ne že by nám to nějak super sedělo, ale když podáme náš super výkon a budeme bojovat, tak vyhrajeme," prohlásil útočník Patrik Dóža.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaká je nálada v českém týmu před zápasem se Švýcarskem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články