Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisty čeká první soustředění před MS. Sejdou se začátkem června

Už na začátku června se sejde národní tým florbalistů, aby absolvoval první ze série soustředění před prosincovým mistrovstvím světa v Helsinkách. Pro svěřence finského trenéra Petriho Kettunena to bude první akce od kvalifikace MS v lotyšské Liepaje z přelomu ledna a února.

Trenér florbalové reprezentace Petri Kettunen
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Ačkoliv není situace kolem pandemie covidu-19 ještě úplně vyjasněná, jsme rádi, že můžeme absolvovat toto soustředění. Hráči jsou velmi motivovaní připojit se k národnímu týmu po tak dlouhé pauze a těší se na společné setkání," řekl Kettunen.

Kouč, pod kterým odmítají někteří hráči v čele s bývalým kapitánem Matějem Jendrišákem reprezentovat, povolal 17 z 20 hráčů z kvalifikace.

Z nich chybí jen obránce Jan Marvánek a útočníci Martin Kisugite a David Šimek. Kádr doplnili brankář Radovan Michajlovič, obránci Jakub Gruber, Ondřej Němeček, Jan Řehoř, Milan Tichý a Daniel Maxa, který se chystá na premiérovou reprezentační akci. V útoku se vracejí Marek Beneš, Adam Delong, Filip Langer, Josef Rýpar, Ondřej Svatoš a Radek Valeš.

zdroj: Twitter - Český florbal

"Na soustředění chceme položit základy taktické části naší hry - útok, obrana a také speciální formace. Samozřejmě jsou klíčové také teambuilding a práce na atmosféře v týmu," uvedl Kettunen, který po prosincovém odstoupení asistentů Pavla Bruse a Milana Fridricha vede tým s krajany Akselim Ahtiainenem a Karem Kuussaarim.

Musí vyrovnat s tím, že hráčům kvůli pandemii koronaviru předčasně skončila sezona v polovině března a museli se připravovat s omezenými možnostmi individuálně.

"Bude zajímavé vidět, na jaké úrovni hráči jsou a jak si poradili s individuálním tréninkem v době pandemie," prohlásil Kettunen.

"Pozitivem této nominace je, že kvůli zraněním a z dalších pochopitelných důvodů postrádáme jen pár hráčů. Tato soupiska míří směrem k šampionátu a všichni jsme velmi motivovaní pustit se opět do práce," dodal Kettunen.

Zdroj
ČTK, Český florbal

Hlavní zprávy

Nejčtenější články