Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Florbalistky vyrazí za medailovým snem do Švýcarska už s týdenním předstihem

S předstihem už tuto neděli zamíří české florbalistky do Švýcarska, kde budou od konce příštího týdne bojovat na mistrovství světa o historicky druhou medaili. Poprvé absolvují závěrečné soustředění v zahraničí a švýcarský trenér Sascha Rhyner pro něj vybral sportovní centrum Kerenzerberg ve Filzbachu, vzdálené od turnajového dějiště v Neuchatelu 220 kilometrů.

Eliška Krupnová (vpravo) slaví se spoluhráčkami vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Na šampionát vyrazí český tým s touhou navázat na zisk bronzu před osmi lety, kdy se hrálo v jiném švýcarském městě St. Gallenu.

"Nikdo nejede na turnaj s tím, že by tam chtěl nějaký zápas prohrát. Náš cíl je medaile a musíme být realisté, že i bronz by byl úspěchem. Třeba Švýcarsko investovalo do přípravy hodně peněz i času a mělo více kempů než my, Finsko i Švédsko dohromady," řekl Rhyner.

"Jsem ráda, že máme změnu místo Bystřice (nad Pernštejnem) a je to jiné místo. Sascha vybral Švýcarsko. Aklimatizujeme se na prostředí, jazyk a jídlo a tak dále. To bude jedině dobře," prohlásila kapitánka Eliška Krupnová, která spolu s další oporou Denisou Ratajovou působí ve švédském celku Pixbo Wallenstam, v němž hrají švédské i finské reprezentantky.

"Pro mě to bude taky příjemná změna. Zápasů v lize bylo hodně, na tréninku to bylo poslední dva týdny takové tvrdší, takže se moc těším, až budu hrát v dresu reprezentace," uvedla Krupnová, která může ve druhém utkání proti Švédsku sehrát jubilejní 100. zápas v reprezentaci.

"Celý tým mi přijde pozitivní, má touhu po úspěchu. Věřím, že si to užiju," dodala hráčka, jež byla stejně jako brankářka Jana Christianová, obránkyně Hana Koníčková a útočnice Adéla Bočanová a Tereza Urbánková u zisku bronzu v roce 2011.

Mužská reprezentace se loni před mistrovstvím světa v Praze připravovala poprvé také v zahraničí a zamířila na Tenerife. Florbalistky vítají přípravu přímo ve Švýcarsku.

"Když jsem viděla to místo, kam se jede, tak se na to těším fakt hodně, protože okolí je tam nádherné," prohlásila Koníčková.

"Potřebujeme nějaké tréninky a adekvátní haly. Rozhodli jsme se, že oproti minulosti budeme mít kemp tak, že rovnou tam zůstaneme na mistrovství světa. Je to v horách v kantonu Curych. Budeme mít neustále k dispozici halu i týmovou místnost, to je také výhoda. Máme nějaký program, ale můžeme ho upravovat podle potřeby," doplnil Rhyner.

Na závěrečném soustředění budou florbalistky pilovat poslední detaily. "Zatím jsme moc nepracovali se speciálními formacemi pro přesilovky a oslabení. Zaměříme se na taktické věci v ofenzivě i defenzivě. Máme tam na to jen čtyři dny, ale zapracujeme trošku i na fyzické přípravě a rychlosti," uvedl Rhyner.

Do Neuchatelu se český tým přesune ve čtvrtek. Do turnaje vstoupí v neděli 8. prosince zápasem proti Lotyšsku, o den později narazí na obhájkyně titulu Švédky a v úterý zakončí základní skupinu B zápasem se Slovenskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články