Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Florbalistky vyrazí ve čtvrtfinále na Polky

Brno - Soupeřkami českých florbalistek ve čtvrtfinále mistrovství světa v Ostravě budou Polky, které v předkole play-off v Brně zdolaly Dánsko 7:4. Hattrickem se na tom podílela Elzbieta Piotrowská, bývalá hráčka extraligového Liberce. Souboj Česka s Polskem se odehraje v přímém přenosu ČT sport a našeho webu ve čtvrtek od 17:00.

MS ve florbalu žen
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Pro nás to bude něco velkého, přijde strašně moc diváků. Těším se na to, protože normálně nehrajeme před takovou kulisou. Bude to skvělé," řekla Piotrowská. Před dvěma lety v St. Gallenu dosáhly Polky na historický úspěch v podobě šestého místa. "Pro nás bude úspěch hrát opět o páté místo. Myslím, že je to reálné," řekla Piotrowská.

Podle ní má ale florbal v její rodné zemi problémy. "Bohužel je to pořád horší. Nemáme žádného sponzora, máme i staré dresy. Před mistrovstvím jsme měly jako soustředění dva dny tréninku a to bylo všechno," uvedla sedmadvacetiletá útočnice.

Při působení v Česku se hodně naučila. "Je tady lepší liga, lepší hráčky a zázemí. My můžeme jen koukat, jak se to dělá, a učit se," řekla Piotrowská. Ze současného polského kádru hraje aktuálně v Česku Katarzyna Chelstowská ve FbŠ Bohemians.

Piotrowská bere Češky za jasné favoritky zápasu. Věřila jim i v nedělním utkání proti silnému Švýcarsku, které ale domácí tým prohrál 1:2. "Fakt jsem věřila, že to dají. Na druhou stranu je dobře, že vyhrály Švýcarky. Hraju ve švýcarské lize a alespoň je vidět, že není tak špatná, jak tady říkají," dodala.

Do čtvrtfinále také postoupily Lotyšsko, Norsko a Německo. Lotyšky budou po výhře 4:3 nad Slovenskem, které vede český trenér Jaroslav Marks, hrát ve středu ve 20:00 v Ostravě se Švédskem. Norsko zdolalo Austrálii 7:3 a o tři hodiny dříve narazí na Finsko. Německo po vítězství 2:1 nad Ruskem bude hrát ve čtvrtek se Švýcarskem.

Předkolo play off:

Rusko - Německo 1:2 (0:0, 0:0, 1:2), Polsko - Dánsko 7:4 (3:3, 2:1, 2:0), Norsko - Austrálie 7:3 (2:1, 3:1, 2:1), Lotyšsko - Slovensko 4:3 (0:0, 1:1, 3:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články