Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Florbalistky vyměnily teplo ve Španělsku za švédskou zimu a chtějí medaili

Přidat po deseti letech k bronzu ze St. Gallenu další medaili ze světového šampionátu chtějí florbalové reprezentantky ve švédské Uppsale. Do turnaje vstoupí omlazený český celek dnes zápasem se Švýcarkami. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 19:20 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

České florbalistky
zdroj: Flickr.com/ceskyflorbal

"Se Švýcarskem je to souboj o první místo ve skupině. Já jsem osobně ráda, že začínáme mistrovství světa hned zostra a myslím, že nám to pomůže. Potom Polsko a Lotyšsko..., nesmíme nic podcenit, ale myslíme teď na Švýcarsko," řekla kapitánka týmu Eliška Krupnová.

V základní skupině B se představí Švédsko, Finsko, Slovensko s českým trenérem Michalem Jedličkou a Německo. První dva týmy ze skupin A a B postoupí přímo do čtvrtfinále, další čeká předkolo play-off proti nejlepším ze skupin C a D. Turnaj vyvrcholí zápasy o medaile v neděli 5. prosince.

"Švýcarky mají silný tým se zkušenými hráčkami i ze švédské ligy. Odehráli jsme s nimi spoustu zápasů. S Polskem jsme taky hráli a musíme si dát pozor na rychlé protiútoky. Lotyšsko má nový a výrazně mladý výběr, ale i mladé hráčky jsou stejně technicky vyspělé. Musíme si dát pozor na všechny soupeře," uvedl Rhyner.

Nominace českých florbalistek:

Brankářky: Jana Christianová (Chodov), Lenka Remešová (Täby/Švéd.), obránkyně: Kamila Paloncyová, Ivana Šupáková (obě Zug United/Švýc.), Marie Havlíčková, Vanessa Rebecca Keprtová (obě Chodov), Vendula Beránková (Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Piranha Chur/Švýc.), Hana Koníčková (Red Ants Rychenberg Winterthur/Švýc.), útočnice: Eliška Chudá, Magdaléna Plášková, Karolína Suchá, Eliška Trojánková (všechny Chodov), Pavlína Bačová, Michaela Mlejnková (obě FBC Ostrava), Eliška Krupnová, Denisa Ratajová (obě Pixbo Wallenstam/Švéd.), Michaela Kubečková (Vítkovice), Denisa Kotzurová (Malmö/Švéd.), Martina Řepková (Piranha Chur/Švýc.).

Jeho výběr před dvěma roky sahal na minulém šampionátu v Neuchatelu po finále. V semifinále s domácím Švýcarskem ale ztratil vedení 6:1 a prohrál 6:7 v prodloužení. V boji o třetí místo podlehl Finsku také až v prodloužení 4:5. "Naším cílem je jít krok po kroku a zápas po zápase. Chceme do semifinále, mezi první čtyřkou je to vyrovnané a může se stát všechno," doplnil kouč českého výběru Sascha Rhyner.

Jeho tým se do Uppsaly přesunul po pětidenním soustředění ve španělské Málaze. "Atmosféra a nálada v týmu je super. Soustředění v Málaze jsme si užily. Na kempu jsme udělaly velký kus práce a i týmově nás posílil a stmelil. Těšíme se, až začne turnaj," prohlásila Krupnová, která je spolu s obránkyní Hanou Koníčkovou a brankářkou Janou Christianovou pamětnicí medailového úspěchu z roku 2011.

"Moc si to nepřipomínáme, spíš tu (medaili) juniorek a mladé holky na náš přenášejí medailovou náladu," prohlásila útočnice švédského Pixba Wallenstam s připomínkou pětice Marie Havlíčková, Vanessa Rebecca Keprtová, Pavlína Bačová, Eliška Chudá a Eliška Trojánková, které v září v Uppsale získaly bronz na juniorském světovém šampionátu.

Turnaj bude hostit IFU Arena s komplexem šesti hal, ta hlavní pro 2880 diváků bude moci být i v současné koronavirové době na zápasy zaplněna. "Jsem hrozně moc rád, že se v tomto složitém období může mistrovství světa konat a všichni očkovaní diváci mohou navštívit zápasy," prohlásil prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Česká výprava současné covidové době přizpůsobila bydlení. "Jsme na menším hotelu, abychom se potkávaly s menším počtem lidí. Když jsme někde mezi lidmi, tak máme roušku," popsala Krupnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články