Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Florbalistky vstoupily do kvalifikace MS pohodlnou výhrou proti Estonsku

Vstup se vydařil na výbornou. České florbalistky zvládly úvodní kvalifikační duel na prosincové mistrovství světa, když přehrály Estonsko vysoko 10:3. Pěti body za čtyři góly a asistenci se blýskla Adéla Bočanová. V příštím zápase čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera reprezentace Belgie.

Radost českých florbalistek
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Česká reprezentace v Gdaňsku přišla o jeden primát. V první evropské skupině rozdrtily úřadující mistryně světa Švédky Francii 61:0 a dosáhly na rekordní výsledek v historii. Dosud jím byla výhra českých florbalistek nad Ukrajinou 45:2 z února 2017 z kvalifikace v Madridu.

Estonky, které skončily na minulém šampionátu jedenácté, držely s favoritkami dlouho krok. Ve čtvrté minutě otevřela skóre v přesilové hře Tereza Urbánková, ale odpovědět dokázala Edith Pärniková. Českému výběru vrátila vedení Martina Řepková, hned za 15 sekund ale vyrovnala Sirli Nellisová.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky na úvod kvalifikace porazily Estonky

Ještě v první třetině ale zařídily čtvrtému celku z minulého MS dvoubrankové vedení Adéla Bočanová a Eliška Krupnová, která zužitkovala i druhou početní výhodu v utkání.

Ve druhém dějství sice snížila Diana Klavanová, ale v 46. minutě uklidnila český tým druhou brankou v utkání Adéla Bočanová. Pak už Češky dalšími pěti góly potvrdily roli favoritek - další dvě trefy přidala Adéla Bočanová, dvakrát se prosadila Natálie Martináková a podruhé v utkání se prosadila také Krupnová.

"Možná to bylo těžší utkání, než jsme si myslely. Estonky byly hodně dobré v obraně, měly hodně dobrý blok. Trpělivost byla obrovsky důležitá. Věděly jsme, že je otázka času, kdy se začneme prosazovat," řekla Adéla Bočanová.

Kvalifikace MS florbalistek - 3. evropská skupina v Gdaňsku (Polsko):

ČR - Estonsko 10:3 (4:2, 0:1, 6:0)

Branky a nahrávky: 4. Urbánková (Krupnová), 8. Řepková (A. Bočanová), 10. A. Bočanová (Frantíková), 20. Krupnová (Ratajová), 46. A. Bočanová (Řepková), 49. Martináková (Enenkelová), 50. A. Bočanová, 57. A. Bočanová (Řepková), 57. Martináková (Hanzlíková), 58. Krupnová - 7. Pärniková (Elomaaová), 8. Nellisová (Suvariová), 38. D. Klavanová (Kivirandová). Rozhodčí: Rozmiarek, Mielewczyk (oba Pol.). Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 153.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články