Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Florbalistky už znají nominaci na MS, chybí Koníčková

Ostrava – Hned dvanáct bronzových medailistek z minulého šampionátu v St. Gallenu z roku 2011 mají české florbalistky ve dvacetičlenné nominaci na prosincové mistrovství světa. Mezi vybranými překvapivě chybí Hana Koníčková, která patřila mezi stálice týmu. Naopak už na šestý start na světovém šampionátu může dosáhnout Denisa Billá, kterou ale aktuálně trápí zranění kolena. Turnaj se hraje premiérově v Česku, a to od 7. do 15. prosince. 

Utkání ČR - Dánsko
zdroj: AP

Konečná nominaci trenérského tria Karolína Šatalíková, Markéta Šteglová, Michal Jedlička byla zveřejněna v přímém přenosu České televize v druhé přestávce extraligového duelu Vítkovic s Herbadentem SJM Praha 11, v kterém nastoupilo 11 členek konečného kádru. Osmičlené zastoupení mají šampionky z Herbadentu a tříčlenné vicemistryně z Vítkovic.

Historickou medaili ze Švýcarska mají ve sbírce brankářka Jana Christianová, z obránkyň Billá, Nikola Černá a útočnice Eliška Krupnová, Zuzana Macurová, Iveta Hyršlová, Adéla Bočanová, Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková a Jana Vojáčková. "V poslední fázi přípravy jsme pracovali s 23 hráčkami, což je poměrně úzká skupina lidí. Viděli jsme se opravdu často a navzájem se velmi dobře poznali," uvedla trenérka Šatalíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenérka florbalové reprezentace zveřejnila nominaci na MS

Posledním testem před šampionátem byl na začátku listopadu turnaj Euro Floorball Tour v Göteborgu. "I když většina hráček předvedla ve Švédsku velmi dobré výkony, po pečlivém zvážení všech aspektů se nakonec do nominace vedle gólmanky Kristýny Horňákové nevešla Zuzana Tučková a Hana Koníčková. S finálním rozhodnutím jsme ještě čekali na Denisu Billou, která si na EFT zranila koleno. Podle informace od lékařů bude ale ještě před mistrovstvím světa v pořádku, a tak jsme s ní pro final list počítali," dodala Šatalíková.

České florbalistky od 26. listopadu do 1. prosince absolvují závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Do šampionátu vstoupí v sobotu 7. prosince v základní skupině B proti Norsku, o den později je čeká Švýcarsko a v pondělí 9. prosince Lotyšsko. Od středy do neděle se pak turnaj přesune z brněnské haly Vodova do ČEZ Arény v Ostravě. 

Nominace českých florbalistek na MS v Brně a Ostravě (7.-15. prosince):

Brankářky: Jana Christianová (FbŠ Bohemians), Kristýna Provázková (JM Chodov),

Obránkyně: Zuzana Halfarová, Anna Niemcová (obě Vítkovice), Denisa Billá, Kristýna Jílková (obě Herbadent), Nikola Černá (Bohemians), Martina Čapková (Mora/Švéd.),

Útočnice: Tamara Hašová, Anet Jarolímová, Eliška Krupnová, Zuzana Macurová, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková (všechny Herbadent), Adéla Bočanová, Iveta Hyršlová, Gabriela Žůrková (všechny Bohemians), Lucie Paulovičová, Jana Vojáčková (všechny Chodov), Hana Sládečková (Vítkovice).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články