Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky se na závěr Euro Floorbal Tour dočkaly vítězství a skončily třetí

České florbalistky pod vedením švýcarského trenéra Saschy Rhynera obsadily na Euro Floorbal Tour třetí místo. Zasloužily se o to vítězstvím v závěrečném zápase turnaje, kdy porazily domácí výběr Švýcarska 4:3. Dvěma góly se o to postarala v poslední třetině Michaela Mlejnková.

České florbalistky
zdroj: Martin Flousek/www.ceskyflorbal.cz

Pro trenéra české reprezentace Saschu Rhynera to byl proti Švýcarsku speciální zápas. Potřetí vedl náš tým proti své rodné zemi. Na kontě měl prohru 3:4 po samostatných nájezdech z dubna z EFT v Nurmijärvi a vítězství 5:4 ze zářijového turnaje v Pardubicích. Nyní se mu podařilo české hráčky dovést opět k vítězství. 

Češky do utkání lépe vstoupily a v šesté minutě otevřela skóre Vendula Beránková. V polovině úvodního dějství ale vyrovnala Isabelle Gerigová a šest sekund před první pauzou překonala Janu Christianovou i Seraina Ulberová.    

Češky do utkání lépe vstoupily a v šesté minutě otevřela skóre Vendula Beránkova. V polovině úvodního dějství ale vyrovnala Isabelle Gerigová a šest sekund před první pauzou překonala Janu Christianovou i Seraina Ulberová. V 25. minutě smazala ztrátu Natálie Martináková, ale poté co za necelé dvě minuty neproměnila trestné střílení Nela Jiráková, vrátila domácím v závěru druhé části náskok Michelle Wikiová. Ve 43. minutě vyrovnala Mlejnková a za 127 sekund útočnice Liberce i rozhodla.

"Výborné utkání. Všechny jsme bojovaly a týmově dřely. Mělo to ten duch, který proti Finsku chyběl. Pro nás je hlavně po psychické stránce důležité, že jsme porazily Švýcarky podruhé za sebou. To nám může hodně pomoct do nadcházejících zápasů," uvedla útočnice Martináková. Potěšilo ji, že tým překonal i únavu. "Měly jsme tréninky, hrály jsme tři utkání. Urvaly jsme to srdcem a to se počítá," dodala Martináková.

Po úvodních dvou porážkách se Švédskem (6:7) a Finskem (4:8) se tak české hráčky dočkaly proti Švýcarsku vítězství a na turnaji skončily třetí.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Neuchatelu (Švýcarsko):

Švýcarsko - ČR 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Gerigová (Rüttimannová), 20. Ulberová (Wikiová), 39. Wikiová (Rüttimannová) - 6. Beránková (Ratajová), 25. Martináková (Enenkelová), 43. Mlejnková (Beránková), 45. Mlejnková (Ratajová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 689.

Švédsko - Finsko 8:1 (1:0, 4:0, 3:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články