Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalistky přejely Lotyšsko a účast na MS mají jistou

Madrid - České florbalistky to mají v kapse. Kvalifikaci mistrovství světa vyhrály nad Lotyšskem 7:0 a tím si zajistily účast na prosincovém šampionátu v Bratislavě. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského se mohou po třech zápasech těšit z plného počtu bodů. V sobotu je čeká poslední duel s Ukrajinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky si v kvalifkaci MS poradily s Lotyšskem

Češky po výhrách nad Španělskem (16:1) a Maďarskem (18:2) narazily na jediného soka ze čtvrté evropské skupiny, který stejně jako ony startoval na posledním MS v Tampere. S pátým týmem turnaje z roku 2015 si ale bez problémů poradily.

Už v 27. sekundě dostala favoritky do vedení Krupnová a v polovině utkání vedl český tým po dalších trefách Paloncyové, Enenkelové, Urbánkové a Ratajové už 5:0. V závěru ještě vylepšily skóre Halfarová a opět Krupnová.

"Odehrály jsme nejtěžší utkání v kvalifikaci a zvládly jsme jej dobře. Lotyšky měly v první a ve druhé třetině neskutečně moc střeleckých šancí. Že jsme neinkasovaly, za to můžeme určitě poděkovat brankářce, která si dnes nulu zaslouženě vychytala," řekla obránkyně Martina Čapková a pochválila gólmanku Janu Christianovou.

Češky na šampionátu v roce 2015 rozdrtily Lotyšsko, které skončilo jen o jedno místo za nimi, 15:2. "Lotyšky hrají svou stabilní hru. Možná na mistrovství měly nějaký širší kádr a nebyly tak připravené. My jsme však výrazně někde jinde než na šampionátu 2015," dodala Čapková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články