Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Florbalistky porazily domácí Švédky 4:3 a vyhrály základní skupinu juniorského MS

České florbalové juniorky zdolaly na mistrovství světa v Uppsale domácí Švédsko 4:3 a ovládly základní skupinu B. V sobotu čeká tým kouče Tomáše Martiníka v semifinále Finsko, které skončilo ve skupině A druhé. Případným postupem do finále by Češky vylepšily dosavadní maximum v podobně zisku bronzu z let 2010, 2014 a 2018. Poražené Švédky budou hrát o finále se Švýcarskem.

Florbal
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Juniorky dokázaly obhájkyně titulu a vítězky šesti z dosavadních osmi šampionátů porazit poprvé v historii.

Prohrávaly sice po první třetině po brankách Maji Ekströmové a Nory Parkleové 0:2, ale mezi 24. a 25. minutou během 51 sekund vyrovnaly Lucie Řezáčová s Eliškou Chudou.

V čase 33:33 otočila stav Michaela Kubečková, ve 45. minutě sice srovnala z trestného střílení Maja Viströmová, ale šest minut před koncem rozhodla Lucie Želízková.

"Je to nepopsatelné. Věřily jsme, že je dokážeme porazit. Bylo to strašně těžké, ale jako tým jsme to zvládly," řekla kapitánka Želízková.

Cenila si obratu z 0:2. "O přestávce nám trenér řekl, že jsou to staré dobré Švédky, co vůbec nevypadají jako ty Švédky na začátku šampionátu. Že zapnuly, takže musíme zapnout i my a přizpůsobit se tomu. My jsme se o to pokusily a naštěstí to vyšlo," podotkla Želízková.

Doufá v premiérový postup finále. "Finky už jsme jednou dokázaly porazit. Věříme si na ně, i když to nebude jednoduché. Víme to a věříme, že dokážeme prolomit to semifinálové prokletí," dodala Želízková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články