Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Florbalistky nestačily na Švédky, kterým podlehly 3:9

Praha - České florbalistky podlehly ve druhém vystoupení na domácím turnaji Euro Floorball Tour favorizovaným Švédkám 3:9. Po páteční výhře nad Švýcarskem tak utrpěly první ztrátu. V neděli od 13:00 čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského duel s Finskem, ve kterém se bude hrát o druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání florbalistek: Česko - Švédsko

Češky držely s úřadujícími mistryněmi světa krok v první třetině. Vedly od páté minuty díky Krupnové. V polovině úvodní části Seveřanky vyrovnaly a rozhodly ve druhé třetině, kterou vyhrály 6:1. V závěrečném dějství navýšily rozdíl už na 9:2, v 58. minutě zkorigovala stav Sládečková.

Švédky v prostřední části přidaly, začaly napadat dvěma útočnicemi českou rozehrávku klidně i za brankou a vybojované míčky končily rychle v síti reprezentační debutantky Hany Ranochové.

Obránkyně Martina Čapková, která v minulé sezoně hájila barvy švédského vicemistra Mory, tušila, že bude zle. "Tak trochu jsme podráždily kobry bosou nohou," řekla. "I když jsou Švédky profesionálky, hrají na nějakých 70, 80 procent. A dát jim první gól, ještě když mají možnost si to po třetině probrat v kabině, od další části zapnou ten svůj stroj a už to jede," uvedla Čapková.

Euro Floorball Tour žen v Praze:

Česko - Švédsko 3:9 (1:1, 1:6, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Krupnová (Enenkelová), 35. Urbánková (Vojáčková), 58. Sládečková (Hyršlová) - 11. Johanssonová Delgadová (Wijková), 22. Jakobssonová (Hjortingová), 24. Larssonová (Andreasonová), 24. Krantzová (Jakobssonová), 29. Johanssonová Delgadová (Krantzová), 33. Varliová (Eiremová), 39. Jakobssonová (Wijková), 41. Andreasonová (Wibronová), 57. Eiremová (Mattsonová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 534.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články