Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky nestačily ani na Švýcarsko. Z EFT odjíždí z poslední pozice

Českým florbalistkám nevyšlo ani poslední utkání Euro Floorball Tour se Švýcarskem. Na turnaji v Turku soupeřkám podlehly 2:4 a bez zisku bodu skončily na turnaji na poslední příčce. "Holky měly nebezpečné šance, bohužel se nám střelecky nedařilo," mrzelo trenéra Procházku.

České florbalistky
zdroj: Český florbal

"Byl to takový klasický zápas se Švýcarskem. Většinou s nimi hrajeme poslední den Euro Floorball Tour, takže to bylo trochu unavené, tolik se toho nedělo," řekl kouč českého týmu Lukáš Procházka.

"My nejsme zabijáci a měli jsme s tím tady trošku problém. Ale poslední, co by mě trápilo, jsou výsledky. Může to znít alibisticky, ale my jsme měli pro tento turnaj jiné plány. Vnímám, že tým se znovu posunul, i když výsledky vypadají jinak než v Ústí. V některých aspektech hry jsem ale progres čekal o něco větší," doplnil kouč.

Češky po porážkách s domácím Finskem 3:6 a Švédskem 2:7 hrály se Švýcarskem o třetí místo. Soupeřky, které byly také bez bodu po porážkách se Švédkami 2:6 a s Finkami 4:5, se ujaly vedení v 5. minutě zásluhou Nathalie Spichigerové. Češky se v úvodní části neprosadily ani při vyloučení Anji Wyssové.

Zato Švýcarky při trestu Lucie Želízkové skórovaly. Ve 24. minutě prostřelila Moniku Šolleovou mezi nohama Céline Stettleová. V čase 33:12 zvýšila Chiara Bertiniová už na 3:0. Za 27 sekund snížila Anna Brucháčková, která sebrala balonek Doris Bergerové a poprvé překonala Laru Heiniovou.

V 54. minutě Švýcarky opět unikly na tříbrankový rozdíl díky Spichigerové, která se prosadila podruhé v utkání. V čase 56:07 při power-play zkorigovala výsledek Michaela Kubečková. V závěru ještě trefila Nela Jiráková tyčku.

Procházka se svým realizačním týmem bude finalizovat nominaci na MS. "Dostali jsme řadu odpovědí, ale zase na druhou stranu se objevily jiné otazníky. Takže nejsme směrem k nominaci stoprocentně rozhodnutí. Máme pár otevřených témat, ale myslím si, že je budeme schopní s realizačním týmem vyřešit v rámci hodin. Není to tak, že by to byly velké záležitosti. Máme tým nastavený, pracujeme s tou skupinou hráček, která se postupem času zúžila, takže se nebude jednat o žádné velké zásahy," dodal Procházka.

Euro Floorball Tour žen v Turku:

Česko – Švýcarsko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. A. Brucháčková, 57. Kubečková (Krupnová) – 5. Spichigerová (Rüttimannová), 24. Stettlerová (Gerigová), 34. Bertiniová (Wyssová), 54. Spichigerová (Gerigová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články