Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Florbalistky na Polish Cupu podlehly Švýcarsku i Finsku

Babimost/Zbaszyn (Polsko) – České florbalistky si dnes na Polish Cupu proti favoritkám body nepřipsaly, když nejdříve dopoledne v Babimostu podlehly favorizovanému Švýcarsku 2:5 a večer v Zbaszynu prohrály s Finskem 4:7. Po vítězstvích nad Norskem a Polskem má výběr trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové na kontě čtyři body. Stejnou bilanci má i Německo, s kterým se Češky v neděli od 10:00 utkají o konečné třetí místo.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

V duelu se Švýcarskem se do vedení dostal český tým díky trefě Macurové v páté minutě. Vyrovnat mohla Ulberová z trestného střílení, ale neuspěla a ztrátu smazala až v 15. minutě Rüttimanová. Stav otočila v úvodu druhé části Bärtschiová, na její trefu ještě odpověděla Adéla Bočanová, ale 55 vteřin před pauzou vrátila vedení Švýcarkám Vögeliová. Náskok favoritek ještě zvýšily Stadelmannová a Bärtschiová, v závěru neproměnila další penaltu Rüttimannová.

Finky získaly hned v úvodním dějství tříbrankový náskok. Skóre otevřela po 101 vteřinách Saarinenová, v polovině třetiny zvýšila Alankoová a v 18. minutě se trefila ve vlastním oslabení Luomaniemiová. Na 4:0 nejdříve v druhé části upravila opět Saarinenová, vzápětí se za český tým prosadila poprvé Koníčková.

Seveřanky ale měly zápas ve své moci. Ve 44. minutě dovršila hattrick Saarinenová, za 15 vteřin překonala Christianovou i Alankoová, která ve 49. minutě dokonala tříbrankový zápis, ale ještě předtím vstřelila druhý český gól Adéla Bočanová. Češky alespoň nepříznivý stav zkorigovaly. Kotíková sice neproměnila trestné střílení, ale Krupnová s Dominikou Šteglovou zmírnily prohru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články