Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky mají v nominaci na MS hned osm debutantek na velké akci

Pět majitelek bronzu ze světového šampionátu v St. Gallenu z roku 2011 a osm novicek na velké akci zařadil do konečné nominace na mistrovství světa v Bratislavě trenér českých florbalistek Miroslav Janovský. U historického úspěchu byly brankářka Jana Christianová, obránkyně Denisa Billá, Hana Koníčková a útočnice Eliška Krupnová a Tereza Urbánková. Jednatřicetiletá Billá se představí už na osmém světovém šampionátu.

České reprezentační florbalistky
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Oproti minulému mistrovství světa v roce 2015 v Tampere je ve dvacetičlenném kádru devět nových hráček. Mezi nimi je účastnice tří šampionátů Christianová.

Další gólmanka Nikola Příleská, obránkyně Vendula Beránková, Nela Jiráková, Magdaléna Plášková a útočnice Nela Kapcová, Dominika Kubišová, Karin Vavrečková a Romana Žurková (rozená Kiecková) mohou na velké mezinárodní akci debutovat.

"Samozřejmě nebylo naším cílem, aby v sestavě bylo tolik nováčků, avšak po minulém mistrovství světa řada hráček skončila z příjemných rodinných důvodů, ale také kvůli zdravotním problémům," řekl Janovský.

Sedmnáctiletá Beránková, která stále patří do juniorského výběru, nemá na kontě jediný start za ženskou reprezentaci. "Sledovali jsme ji od léta, kdy jsme za ní byli na kempu v Jičíně, na Czech Open, kde se poprvé představila v ženské kategorii, v extraligových zápasech a na Champions Cupu ve Finsku," uvedl Janovský.

"Trénovala s námi na podzim a zvažovali jsme, že ji nominujeme již na Euro Floorball Tour, ale to jsme ještě nemuseli řešit současné zdravotní problémy v ženském kádru," dodal.

Kádr se ještě může změnit, protože Hana Koníčková a Karin Vavrečková mají zdravotní problémy. "U jedné čekáme na průběh rehabilitace, který vypadá poměrně nadějně. U druhé na výsledky vyšetření z magnetické rezonance, které absolvuje příští týden," řekl Janovský.

Turnaj v Bratislavě se hraje od 1. do 9. prosince. Český tým se v základní skupině A utká s Lotyšskem, Finskem a Norskem. Za necelé dva týdny čeká Janovského výběr ještě pětidenní závěrečné soustředění v Bystřici nad Pernštejnem.

Nominace českých florbalistek na MS v Bratislavě:

brankářky: Jana Christianová (Jižní Město), Nikola Příleská (Židenice)

obránkyně: Vendula Beránková, Denisa Billá, Martina Čapková (všechny Jižní Město), Nela Jiráková, Magdaléna Plášková (obě Chodov), Klára Leierová (obě Liberec), Hana Koníčková, Kamila Paloncyová (obě Vítkovice)

útočnice: Nela Kapcová, Karin Vavrečková (oba FBC Ostrava), Martina Řepková, Tereza Urbánková (obě Chodov), Veronika Enenkelová, Romana Žurková (oba Vítkovice), Dominika Kubišová (Jižní Město), Michaela Mlejnková (Liberec), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam/Švéd.), Denisa Ratajová, (SB-Pro/Fin.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články