Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Florbalistky Liberce končí v extralize, nahradí je Mladá Boleslav

Florbalistky Liberce opouštějí extraligu. Soutěž přitom v letech 2001 až 2006 šestkrát za sebou ovládly. Poslední tým uplynulého ročníku sice po předčasném konci soutěže nemusel bojovat o záchranu a měl právo účasti, ale přihlásil se pouze do první ligy. Nejvyšší soutěž bude hrát Florbalová akademie Mladá Boleslav, která mezi elitou debutuje.

Florbalistky Liberce
zdroj: ČTK

Liberec v základní části z 22 zápasů nezískal ani bod při skóre 54:259 a v 1. kole play-down prohrával s Bulldogs Brno 0:2 na zápasy. Po předčasném konci sezony ale z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil ani do ní nepostoupil.

"Nicméně i přes administrativní možnost nastoupit v extralize se Crazy Girls představí v první lize. Vedení klubu po dohodě s trenéry i hráčkami podalo přihlášku o patro níž, kde začíná nová éra a další část restartu ženského florbalu v Liberci," uvedl liberecký klub.

Mladá Boleslav vyhrála skupinu Západ první ligy s 64 body z 22 utkání a o pět bodů předčila Sokol Královské Vinohrady. Měla také o šest bodů více než vítěz skupiny Východ Třinec.

"Extraliga je náš dlouhodobý cíl a výzva pro celý klub. Jelikož pracujeme převážně s odchovanci, je to výzva a odměna také pro ně. Na tuto možnost jsme byli připraveni, a proto bylo rozhodování krátké a jednoduché," řekl generální sekretář klubu Jiří Diblík.

Je nám líto, video expirovalo.
K účasti v příští florbalové sezoně se přihlásil rekordní počet klubů
Zdroj
ČTK, florbal.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články