Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Florbalistky hrají doma s těmi nejlepšími týmy. Cílem je aspoň jedna výhra

Olomouc - České florbalistky čeká po delším čase elitní turnaj na domácí půdě. Se sezonou se rozloučí kláním Euro Floorball Tour v Olomouci. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského budou chtít podobně jako na listopadovém měření sil s nejlepší světovou trojkou vybojovat minimálně jednu výhru. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz: dnes od 17:50, v sobotu od 14:55, v neděli od 12:20.

"Podařilo se nám to na posledním Euro Floorball Tour, kde jsme porazili Finky. Jedním z těch dílčích cílů bude, abychom výrazně lépe zvládli zápas se Švýcarkami," řekl Janovský, který si už o uplynulém víkendu v přípravných duelech na Slovensku vyzkoušel novou spolupráci se švýcarským asistentem Saschou Rhynerem.

Češky vstoupí do turnaje v pátek od 18:00 proti Švýcarsku, o den později v 15:00 změří síly s Finskem a v neděli od 12:30 narazí na Švédsko. "Naposledy jsme hráli doma před více než dvěma roky. Je to vždycky trošku speciální. Tento mezinárodní termín nebývá moc vděčný, takže to domácí prostředí trošku přidá na vtažení do hry a turnaje," podotkl Janovský.

Do Olomouce se vrací elitní turnaj poprvé od mistrovství světa juniorek z roku 2010. "Pro mne je to velký zážitek a ráda si na tu výhru vždy před zápasem vzpomenu. Především se těším na domácí publikum. Nejen proto, že se přijde podívat má rodina, ale také díky českým fanouškům. Jsou vždy lepší a živější než ti švédští, na které jsem zvyklá ze sezony," uvedla útočnice Eliška Krupnová z Pixba Wallenstam.

Nominace ČR:

Brankářky: Jana Christianová (Jižní Město), Nikola Příleská (Židenice).

Obránkyně: Denisa Billá, Martina Čapková (obě Jižní Město), Nela Jiráková (Chodov), Hana Koníčková (Liberec), Denisa Ratajová (SB-Pro/Fin.).

Útočnice: Magdalena Plášková, Martina Řepková, Tereza Urbánková (všechny Chodov), Adéla Bočanová, Veronika Zittová (obě FbŠ Bohemians), Veronika Káčová, Nela Kapcová (obě FBC Ostrava), Zuzana Halfarová, Kamila Paloncyová (obě Vítkovice), Dominika Kubišová (Jižní Město), Klára Leierová (Liberec), Veronika Enenkelová (Linköping IBK/Švéd.), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články