Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalistky Herbadentu si finále Poháru mistrů nezahrají

Mladá Boleslav - Florbalistky Herbadent SJM Praha 11 si o titul na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi nezahrají. V semifinále podlehly české mistryně finskému SC Classic s českou brankářkou Danielou Kreisingerovou 3:5 a podělily se o bronzovou pozici se švýcarským Red Ants Rychenberg. Ten prohrál se švédským Djurgaardenem 2:8.

Radost florbalistek SC Classic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Začátek zápasu proti mírným favoritkám přitom Pražankám vyšel. Krajanku v brance finských mistryň nejdříve překonala ve čtvrté minutě v přesilovce Kotíková a za 57 vteřin zvýšila Skořepová. Ještě v první části ale Classic stav otočil, když Sukovou překonaly Rantalaová, Lahtinenová a v přesilovce Sipiläinenová. 

V úvodu druhé třetiny zvýšila náskok týmu z Tampere Saarinenová. Na kontakt dostala Herbadent Košturiaková, ale v 35. minutě v druhé početní výhodě v rychlém sledu opět vrátila dvoubrankový náskok pro Classic Suomalainenová. V závěrečné části se Češky marně snažily zápas zdramatizovat, v power play trefila Kotíková jen tyč.

"Nedokázaly jsme odpovědět na jejich góly. Nějaké šance jsme měly, ale nedařilo se a nespadlo to tam do poslední chvíle. Jsem ale ráda, že jsme dokázaly hrát vyrovnaný zápas," řekla trenérka Herbadentu Markéta Šteglová. Pražanky porazily Classic na evropské scéně v roce 2009 v boji o bronz 9:3, tentokrát byly Finky nad jejich síly. "Holky si věřily. Doufaly, že vyhrajou. Ale nestalo se. Finky byly lepší, gólů daly víc."

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

Její dcera, kapitánka Dominika Šteglová, se svými spoluhráčkami opouštěla hřiště se slzami v očích. "Nevím, jestli jsme se ukolébaly tím, že nám to tam na začátku dvakrát spadlo, a přestaly jsme hrát. Neměly jsme polevit, tenhle zápas nám nevyšel tak, jak jsme chtěly," litovala. "Mohly jsme mít víc štěstí, taky jsem v power play netrefila prázdnou bránu. To je sport," dodala reprezentační útočnice. České mistryně dosáhly v nové podobě Poháru mistrů na třetí pozici počtvrté v historii.  

Na výhře Djurgaardenu měla opět velkou zásluhu Emelie Lindströmová, která zaznamenala čtyři body za tři branky a jednu asistenci a má na kontě ze tří zápasů osm gólů a tři přihrávky. Česká brankářka Jana Christianová ani obránkyně Klára Möglichová v dresu poražených Red Ants do zápasu nezasáhly.

Je nám líto, video expirovalo.
Djurgardens IF - Red Ants Rychenberg
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články