Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalistky Herbadent SJM ovládly popáté za sebou Czech Open

Praha – Florbalistky Herbadentu SJM Praha 11 zvítězily v Tesla Areně ve finále Chance Czech Open nad hráčkami švédského Dalenemu 2:1 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodla Denisa Billá, a její tým tak mezinárodní turnaj ovládl popáté za sebou. České mistryně získaly prémii 30 tisíc korun. Turnaj odpoledne vyvrcholil soubojem o triumf a 100 tisíc korun v mužské elitě mezi švédskými týmy, v němž se radovalo Pixbo Wallenstam z výhry nad Siriusem 10:9 po samostatných nájezdech. Pixbo přitom triumfovalo v 18. ročníku turnaje pošesté.

Herbadent SJM v duelu proti týmu ze země úřadujících světových šampionek prohrával poté, co šel pykat za špatné střídání. V přesilovce se trefila Sandra Larssonová a Pražanky se dlouho marně snažily smazat ztrátu. Po šancích na obou stranách se hráčky Tigers dočkaly vyrovnání ve 49. minutě po trefě Krupnové. V nájezdech pak rozhodla ve čtvrté sérii Billá, která se prosadila z penalty i o sérii dříve. 

Herbadent SJM opět ovládl turnaj i přesto, že letos byla konkurence silnější než v minulých letech. V elitní kategorii žen startovala jen česká čtveřice a představilo se hned šest švédských výběrů a švýcarský Rychenberg Winterthur. "Ale šly jsme za tím, snažily jsme se do toho dát všechno. Už ve skupině jsme měly tři silné švédské týmy, na druhou stranu jsme si mohly vyzkoušet, jak bude těžké s nimi hrát důležité zápasy," řekla Billá.

S Dalenem už Pražanky hrály v základní skupině a remizovaly 2:2. "Dneska do toho Dalen víc vlítnul, protože věděl, že s námi bude hrát vyrovnanou hru. Možná jsme malinko zaspaly, ale postupně jsme se do toho dostaly a naštěstí jsme to dotáhly do konce," navázala Billá. Turnaj byl pro Herbadent SJM testem na říjnový Evropský pohár v Lotyšsku. "Hodně nám to dá. Víme teď, kde máme slabiny, a zapracujeme na tom," dodala autorka vítězné trefy.

Vrchol 18. ročníku největšího mezinárodního turnaje přinesl v Tesla Areně střelecké galapředstavení švédských soků a drama do poslední chvíle. Pixbo prohrávalo 1:5 a následně 3:6, po vyrovnání na 6:6 znovu inkasovalo rychlé dvě branky, pak však třemi góly získalo v 59. minutě vedení 9:8. Jenže tři vteřiny před koncem základní hrací doby si po standardní situaci vynutil nájezdy Billy Nilsson. Loni Pixbo ztratilo finále s Dalenem v poslední vteřině, letos to nedopustilo a vyhrálo v nájezdech 2:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články