Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Florbalistky Chodova zničily Panthers jednadvaceti góly

Florbalistky Vítkovic si vybraly jako vítězky základní části pro čtvrtfinále play-off za soupeřky šestou Olomouc. Na druhou pozici se posunul díky rekordní výhře sezony 21:0 v pražském derby na hřišti Panthers Chodov a vybral si stejný tým do hry o semifinále. Třetí FBC Ostrava si zvolila Bohemians a čtvrtý Tatran Střešovice vytvořil dvojici s Tigers Start98 Kunratice.

Florbalistky Chodova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Chodov překonal dosavadní maximum sezony, kterým byla výhra Vítkovic 19:1 doma nad Židenicemi 15. ledna v 18. kole. Sedmi body za dvě branky a pět asistencí se na kanonádě Pražanek podílela Eliška Chudá, hattrick a asistenci zaznamenala Markéta Prontekerová a tři branky vystřelila také Karolína Suchá.

Produktivitu základní části vyhrála polská útočnice Dominika Buczeková z Vítkovic se 75 body za 32 branek a 43 asistencí. O 21 bodů předčila druhou Kateřinu Seemannovou ze Střešovic. Buczeková vyrovnala historický bodový rekord, který stanovila v sezoně 2003/04 Kamila Bočanová v dresu Děkanky. Z 22 utkání tehdy měla 45 tref a 30 přihrávek.

Extraliga florbalistek - 22. kolo:

Židenice - FBK Jičín 5:6 (1:1, 1:2, 3:3), Panthers Praha - Chodov 0:21 (0:8, 0:4, 0:9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články