Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Florbalistky čeká generálka na domácí MS, muži zkusí na EFT dva nováčky

Praha - České florbalistky čeká na konci týdne v Göteborgu zápasová generálka na prosincové domácí mistrovství světa v Brně a Ostravě. Na tradičním turnaji Euro Floorball Tour je prověří měsíc před vrcholem sezony Švédsko, Finsko a Švýcarsko. Pro reprezentantky to bude poslední možnost ukázat se před závěrečnou nominací na světový šampionát. V dresu mužské reprezentace se na Euro Floorball Tour ve švýcarském Schaffhausenu představí dva nováčci. Premiéru si odbudou útočník Radek Valeš z Liberce a obránce Daniel Šešulka z FBC Ostrava.

Utkání ČR - Dánsko
zdroj: AP

"Po turnaji EFT bude závěrečná nominace. Máme ještě na jedno až dvě místa čtyři až pět hráček, chceme některé ještě otestovat," řekla na tiskové konferenci v Praze reprezentační trenérka Markéta Šteglová. Z nominace vypadla nemocná Tamara Hašová z Herbadentu SJM Praha 11 a nahradila ji Gabriela Žůrková z FBŠ Bohemians. "Nevíme také stále druhou gólmanku. Minule dostala šanci Kristýna Horňáková, teď je v týmu Kristýna Provázková," doplnila Šteglová k pozici za Janou Christianovou.

Tým se po zářijovém Polish Cupu sešel v polovině října na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem a jde do finální přípravy na MS. Po turnaji v Göteborgu na přelomu listopadu a prosince má závěrečnou přípravu opět v Bystřici nad Pernštejnem. Do šampionátu vstoupí 7. prosince proti Norsku. "Setkáváme se v sezoně víc kvůli herním činnostem. Chceme na domácím mistrovství světa uspět výsledkově i herně," doplnila Šteglová.

Do turnaje české florbalistky vstoupí v pátek proti Švýcarsku, o den později je čeká domácí Švédsko a v neděli Finsko. "Jedeme do Švédska s cílem uhrát co nejlepší výsledky a na druhou stranu neukázat, co máme schované na mistrovství světa," řekla kapitánka Kristýna Jílková, která bude mít pásku místo zraněné Zuzany Macurové.

Nominace na EFT v Göteborgu (1.- 3. listopadu):Brankářky: Jana Christianová (FbŠ Bohemians), Kristýna Provázková (JM Chodov)Hráčky do pole: Denisa Billá, Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Eliška Krupnová, Dominika Šteglová, Tereza Urbánková (všechny Herbadent SJM Praha 11), Adéla Bočanová, Nikola Černá, Iveta Hyršlová, Gabriela Žůrková (všechny FbŠ Bohemians), Zuzana Halfarová, Anna Niemcová, Hana Sládečková (všechny 1. SC Vítkovice), Lucie Paulovičová, Zuzana Tučková, Jana Vojáčková (všechny JM Chodov), Hana Koníčková (FBC Liberec), Martina Čapková (Kaisa Mora/Švéd.).

Devatenáctiletý Valeš, člen All Star týmu letošního juniorského mistrovství světa v Hamburku, byl už v původní nominaci. O rok mladší Šešulka ve výběru trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného na poslední chvíli nahradil zraněného Petra Kološe ze švýcarského Rychenbergu Winterthur.

"Rozhodovali jsme se při výběru ze tří kandidátů a rozhodli jsme se pro Dana Šešulku," řekl Skružný. Z kádru také vypadl Lukáš Veltšmíd z Vítkovic a nahradil jej Radim Křenek z Mladé Boleslavi.

V nároďáku se objeví i krajánci

Trenéři mohou poprvé v historii využít velké zastoupení krajánků ze švédské ligy. V nejkvalitnější soutěži světa hrají z kádru pro schaffhausenský turnaj obránce Patrik Suchánek v Dalenu a útočníci Patrik Dóža v Pixbu Wallenstam a Tomáš Sladký s Martinem Tokošem v Jönköpingu.

Do turnaje vstoupí Češi proti Švédsku, o den později změří síly s Finskem a v neděli nastoupí proti domácímu Švýcarsku. "Dlouho jsem v reprezentaci nebyl. Vzhledem k posledním výsledkům v lize jedu načerpat sebevědomí a získat radost ze hry," prohlásil brankář Jan Barák z Chodova.

Nominace českých florbalistů na EFT v Schaffhausenu (1.-3. listopadu):

Brankáři: Jan Barák (JM Chodov), Tomáš Kafka

Obránci: Marek Deutsch, Michal Podhráský (všichni Tatran Střešovice), Jan Jelínek (1. SC Vítkovice), Tomáš Sýkora (JM Chodov), Radim Křenek (Mladá Boleslav), Daniel Šešulka (FBC Ostrava), Patrik Suchánek (IBK Dalen/Švéd.)

Útočníci: Matěj Jendrišák, Ondřej Mikeš, Tom Ondrušek, Petr Pražák (všichni JM Chodov), Tomáš Sladký, Martin Tokoš (oba Jönköping/Švéd.), Jiří Curney (Mladá Boleslav), Radek Valeš (FBC Liberec), Martin Zozulák (Sokol Pardubice), Patrik Dóža (Pixbo Wallenstam/Švéd.), Vojtěch Skalík (Alligator Malans/Švýc.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články