Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Florbalistky čeká druhý duel na MS, proti Polsku jsou jasné favoritky

České florbalistky vstoupily skvěle do mistrovství světa, když v úvodním duelu zvítězily nad Švýcarskem 5:2. Večer proti Polsku pak už budou v roli jasných favoritek bojovat o potvrzení prvního místa v základní skupině A. Přímý přenos utkání Česko – Polsko můžete sledovat dnes od 18:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

České florbalistky
zdroj: Flickr.com/ceskyflorbal

"Musíme jít krok za krokem. Budeme mít tradičně videorozbory k oběma soupeřům. Nesmíme je podcenit jen proto, že jsme vyhráli se Švýcarskem. Víme, že zejména Polky mají sílu v rychlých protiútocích," řekl Rhyner. S Polskem se jeho tým naposledy utkal ve čtvrtfinále minulého mistrovství světa v Neuchatelu v roce 2019 a vyhrál 11:4. Všech osm dosavadních vzájemných duelů Češky vyhrály při skóre 68:17.

Také s Lotyšskem se český tým potkal naposledy na minulém světovém šampionátu a vyhrál vysoko 14:2. Z celkových 12 vzájemných klání vyhrálo Lotyšsko jediný. Rhyner věří, že ani při dvou zápasech v rychlém sledu nebudou mít jeho svěřenkyně problém předvést kvalitní výkony.

"Čeká nás náročná práce. Hrajeme v sedm večer a druhý den od jedné. Ale víme o tom dlouho dopředu a přizpůsobili jsme tomu přípravu a regeneraci," doplnil Rhyner.

Český tým si výhrou nad Švýcarskem vybudoval skvělou pozici na to, aby šel do pátečního čtvrtfinále z první pozice. "Je samozřejmě lepší jít s výhrou do druhého zápasu a víme, že tohle byl asi zápas o první místo, ale do dalších zápasů ve skupině nemůžeme nic podcenit. Oba dva týmy budou určitě čekat na protiútoky a my musíme být pozorné při hře s míčkem a podat kvalitní výkon," uvedla kapitánka českého týmu Eliška Krupnová.

V polském týmu jsou dvě hráčky, které v současné době působí v české extralize –⁠ obránkyně Zuzanna Pudziszová z Vítkovic a útočnice Malwina Zagórská z FBC Ostrava. "Bude to těžký zápas, ale věříme si a uděláme všechno pro to, aby byl opravdu vyrovnaný. Chtěla bych vyhrát," prohlásila Zagórská.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články